Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Papperspellets & Träströ kattsand

Vad skiljer de olika sorterna nedbrytbara kattströ åt? Hur ska jag välja rätt ekoströ för just min katt? Här berättar vi hur papperspellets -som är kattsand av papper, träpellets och majsströ skiljer sig åt. Läs mer i vår stora guide om hur du väljer rätt kattsand.

Och som med all annan kattsand, sätt alltid hygienen först för att vara säker på att katten vill använda sin kattlåda. Om du aldrig använt ett miljöströ tidigare kan katten vara lite avvaktande, då kan det hjälpa att successivt blanda in den nya sanden i den gamla och byta långsamt över 1-2veckors tid.

Pappersströ

Används både till kattägare och till smådjuren. Populärt bland kattuppfödare och till kattungar eftersom det är ett prisvärt kattströ och med många kattungar behöver kattlådan bytas helt betydligt oftare än i hushåll med en vuxen katt. Det är inte ett strö som klumpar sig utan sväller av vätskan, så när du städar plockar du bort avföring och svällda pellets. Det går utmärkt att kompostera, men tänk på att den komposten aldrig ska användas i trädgårdslandet eftersom katter kan bära på bl.a. toxoplasma som kan smitta till oss människor. Remiss är svensktillverkat och 100% biologiskt nedbrytbart.

Spannmålsbaserad kattströ

Strö baserad på spannmål som Ecolife som innehåller majs och vete klumpar sig och suger upp urin väl. Detta är också ett kattströ som kan komposteras. För katter som konstaterats vara känsliga mot damm, t.ex. från bentonitlera är det ett utmärkt alternativ. 100% nedbrytbart.

Träpellets

Kattsand kan också komma i form av träpellets. Peewee klumpar inte utan binder urinen mycket effektivt. Pelletsen sväller och faller sönder och är då väldigt enkla att sila bort. Smidigt, prisvärt och miljövänligt. Peewee träströ är svensktillverkat och 100% biologiskt nedbrytbart.

Välkommen att köpa kattsand och kattströ till din katt online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1