Gå till huvudinnehållet

Kattlåda

Ska du skaffa katt och behöver en ny kattlåda?

Eller är det kanske hög tid att byta ut den kattoalett du redan har? Hos Granngården hittar du kattlådor som passar alla kissar, hem och toaletter. Vi har både stora lådor för de större kattraserna och mindre för kissen som vill ha det tätt och mysigt på sin toalett. Självklart har vi både kattlådor med tak och helt öppna lådor, beroende på vad just din katt gillar bäst.

Köpa ny kattlåda - tänk på detta

När du ska köpa ny låda till din katt finns det en del saker som är viktiga att tänka på:

Stor kattlåda - inte bara för stora katter

  • Din kattunge växer sig stor snabbt! Köp därför hellre en lite för stor låda än en som är för trång. Det är viktigt att katten ska kunna vända sig utan problem i lådan.
  • Har du en kattlåda med tak och en liten kattunge? Plocka bort taket medan kissen lär sig bli rumsren. För kattungen är det oftast lättare med en öppen låda.

Rena och luktfria kattlådor

  • Har du flera katter? Ha då minst en låda per katt. Våra katter är renliga djur som dessutom vill ha sitt revir för sig själva. Genom att ha flera lådor undviker du också "olyckor" i hemmet.
  • En bra kattlåda hindrar lukt från att sprida sig i hemmet. Tänk över ditt behov av filter, lock, kattlucka och tak som allt påverkar lukt från lådan.
  • Välj gärna en klumpbildande kattsand så blir lådan lätt att rengöra. Komplettera med en kattspade så blir det enkelt att skopa upp klumparna med kattsand.

Kattoalett med hög kant

  • Placera din kattlåda på ett lugnt ställe där katten inte blir störd av till exempel tvättmaskinen eller annat.
  • Krafsar din katt kattsand över hela golvet? Välj då hellre en låda med högre kanter så det inte åker ut så mycket sand. Det är också bra att komplettera med en kattsandsmatta till lådan som fungerar som en dörrmatta, som fångar upp sanden från kattens tassar innan den spatserar vidare.

Kattlåda med tak

I vårt sortiment finns både små och stora kattlådor med tak som ger din kisse privat andrum under sitt toalettbesök. Många katter föredrar just kattlådor med tak som ger lugn och ro och blockar intryck utifrån. För oss kattägare finns det dessutom andra fördelar med dessa lådor. Taket på kattlådan minimerar nämligen dålig lukt och håller i större utsträckning sanden innanför väggarna och inte ute på golvet!

Köp kattlåda med tak eller utan i butik eller direkt online på granngården.se!

35 produkter

Visar sida 1 av 2