Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kattlåda

Kattlåda och Kattoalett redo för tjänstgöring! 🫡 Hos Granngården hittar du kattlådor som passar alla katter, hem och toaletter. Stora lådor för de större kattraserna och mindre för kattungarna eller kissen som bara vill ha det extra mysigt på sin toalett. Kattens bästa kattoa hittar du hos oss!

Självklart har vi både kattlådor med tak och helt öppna lådor, beroende på vad just din katt gillar bäst. Utforska vårt sortiment av kattlådor idag och hitta den perfekta toaletten för din katt.

Kattlåda – ren & bekväm kattoalett

Ska du skaffa en ny kattlåda eller byta ut den du redan har? På Granngården hittar du ett brett utbud av kattlådor som passar alla katter och hem. Vi förstår vikten av en ren och bekväm toalett för din katt, och vi är här för att hjälpa dig hitta rätt kattlåda som uppfyller både dina och din katts behov.

Här är vår guide om hur du lär katten gå på låda! Oftast går det lätt och naturligt, men ibland kan lite mer hjälp och stöd behövas.

Köpa ny kattlåda? Tänk på detta:

Okidoki! Du är redo för en ny låda till din pälskling. Lås oss guida dig – snabbt och lätt. Tänk på följande för att göra ett klokt val 👇👇

✔︎ Stor kattlåda – inte bara för stora katter: Din katt växer snabbt, så det är bättre att välja en lite större låda än en som är för trång. Det är viktigt att din katt kan vända sig bekvämt inuti lådan. Har du en kattlåda med tak och en liten kattunge? Plocka bort taket medan kissen lär sig bli rumsren. För kattungen är det oftast lättare med en öppen låda.

✔︎ Rena och luktfria kattlådor: Har du flera katter? Se till att ha minst en kattlåda per katt. Katter är renliga djur och föredrar att ha sitt eget utrymme. Genom att ha flera lådor minskar du också risken för "olyckor" i hemmet. Välj en kattlåda som minimerar spridning av lukt i ditt hem. Tänk på att filter, lock, kattlucka och tak kan påverka luktens spridning. Att använda en klumpbildande kattsand underlättar rengöringen. Komplettera med en kattspade för att enkelt kunna ta bort klumparna.

✔︎ Kattoalett med hög kant: Placera kattlådan på en lugn plats där din katt inte blir störd av exempelvis tvättmaskinen eller andra störande faktorer. Om din katt ofta krafsar sanden utanför lådan kan det vara en bra idé att välja en låda med högre kanter för att minska sandutsläppet. Du kan också komplettera med en kattsandsmatta som fungerar som en dörrmatta och fångar upp sanden från kattens tassar.

Kattlåda med eller utan överbyggnad?

I vårt sortiment finns både kattlådor med och utan tak. Många katter föredrar kattlådor med tak eftersom det ger dem en känsla av privatliv och skyddar dem från yttre intryck. För oss kattägare finns det också fördelar med dessa lådor. Taket på kattlådan minimerar dålig lukt från att sprida sig och håller kattsanden inom lådans väggar – mindre sand på golvet, alltså.

Fantastiska kattlådor – för din katts komfort

På Granngården är vi experter inom kattvård och förstår vikten av att erbjuda din katt en ren och bekväm toalett. Vårt sortiment av kattlådor är noggrant utvalt för att tillgodose både dina och din katts behov. Vi erbjuder alltså lådor i olika storlekar, med eller utan tak, för att passa alla katter och hem. Med en kattlåda från Granngården kan du vara säker på att din katt har en trygg och ren toalettplats.

Kattens behov & kattoalett!

Renlighet är A och O för katten. Och tvätt-tassarna används flitigt! Kattlådan är inomhuskattens (och sporadiskt också utomhuskattens) toalett. Hur de interagerar med den beror på flera faktorer 👇👇

✔︎ Instinkt och beteende: Katter har en inneboende instinkt att begrava sin avföring för att undvika upptäckt av rovdjur. Detta beteende härstammar från deras vilda förfäder.

✔︎ Renlighet: Katter är noga med hygienen och föredrar en ren och fräsch toalett. En smutsig eller illaluktande kattlåda kan avskräcka dem från att använda den.

✔︎ Plats och tillgänglighet: Placeringen av kattlådan påverkar kattens användning av den. Katter föredrar lugna och avskilda platser för att göra sina behov utan störningar.

✔︎ Typ av kattlåda och strö: Katter kan ha preferenser för olika typer av kattlådor och strömaterial. Att välja rätt typ av kattlåda och strö baserat på kattens preferenser kan öka användningen av kattlådan.

Köp kattlåda online hos Granngården

Kattlådor tillverkade av högkvalitativa material och lätta att rengöra. Du har kommit rätt. Köp din kattlåda online eller i din närmaste Granngården-butik!

FAQ om Kattlådor

Måste man ha två kattlådor?

Om du håller flera katter inomhus utan möjlighet att gå ut – då bör du se till att det finns minst en kattlåda per två katter. Eller en kattlåda med tillräckligt stor yta för att motsvara detta. En rekommenderad yta är minst 0,12 m2 per två katter, enligt Jordbruksverket.

Hur stor kattlåda ska man ha?

Kattlådan bör vara minst 1,5 gånger längre än kattens kropp från nosen till svansroten för att säkerställa tillräckligt med utrymme för att gå in, vända sig om, skrapa och utföra sina behov. Även om vissa lådor har lock, vilket kan vara attraktivt för ägaren, kan det vara mindre tilltalande för vissa katter.

Hur ofta bör man byta kattsand i kattlåda?

Kattsanden bör vara mjuk och finkornig, och valet av kattsand påverkar frekvensen av utbyte. Om kattsanden inte klumpar sig är en bra riktlinje att byta den en gång i veckan. Om den klumpar sig kan utbytet ske en gång i månaden.

Var ska man placera kattlådan?

En vanlig rekommendation är att tillhandahålla en kattlåda per katt plus en extra i ditt hem. Placera varje låda i ett lugnt område där katten kan använda den ostört. Undvik platser med mycket trafik eller nära bullriga områden, såsom där en tvättmaskin är igång.

Var ska man kasta kattbajs?

Kattsand och kattavföring klassificeras som brännbart avfall. Det finns en mängd olika typer av kattsand, inklusive klumpbildande och icke-klumpande, träspån med mera, som alla faller under denna kategori. Förpacka det använda materialet och släng det i ditt vanliga sopkärl för brännbart avfall.

Kategori & Filter
    • Populära
36 produkter

Visar sida 1 av 2