Gå till huvudinnehållet

Elstängselaggregat

I Granngårdens sortiment finns ett brett utbud av produkter för dig som vill bygga elstängsel.

Hos oss hittar du ett stort antal olika modeller av elstängselaggregat som passar alla typer av stängsel och utbud av stängselnät. Våra aggregat har alla har 3 års funktionsgaranti och 1 års åskgaranti. Förutom Granngårdens egna pålitliga och välbeprövade modeller så har vi även elstängselaggregat från Euroguard. Du kan beställa ditt elstängselaggregat direkt online på granngården.se med hemleverans eller köpa i någon av våra butiker.

Så väljer du rätt elaggregat

När du ska köpa ett elaggregat så finns det en del saker att fundera på:

  • Vilket djur ska du stängsla? Olika djur är mer eller mindre känsliga för elstötar vilket påverkar hur kraftigt aggregat du bör ha.
  • Hur stort är ditt elstängsel? Ju större stängsel desto mer kraft krävs i aggregatet för att strömmen ska kunna leda jämnt genom hela stängslet.
  • Vilken stängseltråd ska du använda? Viss typ av stängseltråd leder ström och klarar påfrestningar bättre än andra. Ju lägre Ohm-tal i stängseltråden, desto bättre klarar eltråden ström och ju kraftigare elaggregat kan du använda.
  • Hur mycket gräs växer under stängslet? Om du har mycket gräs, ogräs och sly där du ska sätta ditt elstängsel och vill slippa röja under stängslet, bör du välja ett kraftigare aggregat som bränner av undervegetationen. Tänk dock på att välja en stängseltråd av hög kvalitet som leder ström bra så den inte riskerar att brännas av till följd av aggregatets kraft.

Elstängselaggregat för vildsvin

När du ska köpa ett elstängselaggregat för vildsvinsstängsel så tänk på att välja ett aggregat med högre effekt. även om vildsvin är känsliga för stötar har de en tendens att böka upp jord på understa tråden, därför bör du inte ha ett elaggregat under 5 Joule. Vi rekommenderar vårt aggregat LMBN 125 med batteridrift. Vill du veta mer om hur du håller vildsvinen borta kan du läsa mer på vår guide om vildsvinsstängsel.

Elstängselaggregat för häst

Om du ska bygga en hage för hästar med elrep eller elband bör du välja ett något svagare aggregat. Hästar är känsligare än nötkreatur, vilt eller får och behöver därför inte lika mycket ström i stängslet för att känna av det. Desto viktigare är det istället att ditt elstängsel har bra ledning av ström, ju lägre Ohm-tal desto bättre ledning.

Så stängslar du på rätt sätt

Spana in vår stängselfilm full av tips på hur du stängslar på rätt sätt! Välkommen att köpa elstängselaggregat i butik eller online på granngården.se.

56 produkter

Visar sida 1 av 2