Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Grindhandtag & isolatorer

På stängselmenyn: Grindhandtag och isolatorer, i olika skepnader. Välj efter behov och håll strömmen i schack. På Granngården hittar du marknadens bästa handtag och isolatorer. Ditt elstängsel applåderar dig!

På Granngården hittar du ett elektrifierande urval av isolatorer som minimerar riskerna för oönskad kontakt med strömmen. Smart. Och absolut nödvändigt för ditt elstängsel. Säg hej och välkommen till ett tryggt och effektivt elstängsel.

3 tips: Välj rätt isolator!

  • Isolator till järntråd: Använder du järntråd i ditt stängsel rekommenderar vi en ringisolator som inte innehåller en stabiliserande stålkärna. Då minskar du risken för kortslutning när isolatorn slits. Kom dock ihåg att de inte är lika stabila och det därför kan gå åt några fler vid uppsättningen.
  • Ringisolator med borrspets: En ringisolator med borrspets som, förutom att den inte sliter isolatorn lika hårt vid montering, underlättar och effektiviserar monteringen – främst på hårdare stolpar. Effektivt och skonsamt!
  • Kombinera bandisolatorer: Använder du band i din hage så kan du växla mellan låsbara bandisolatorer och de med frigång. De låsbara håller bandet sträckt men det är ekonomiskt lite överdrivet att låsa vid varje stolpe.


    Köp grindhandtag & isolatorer på Granngården.se

Fjädergrind, bandisolator och närbesläktade kompisar. Låt oss reda ut vad som är vad. Kort översikt, här👇👇

Grindhandtag: Enkel öppning och stängning med rätt handtag.

👉 Lång livslängd och låsmöjlighet för extra säkerhet
👉 Inbyggd stängseltestare för smidig strömkontroll

Ringisolator: Förhindrar elektricitet mellan eltråd/elrep och stolpe.

👉 Mångsidig användning för olika trådtyper
👉 Modeller med metallkärna för extra stabilitet

Bandisolator: Isolerar och säkrar elband för elektriska inhägnader.

👉 Effektiv återelektrifiering vid ledningsbrott
👉 Passar breda elband med tillförlitlig säkring och isolering

Distansisolator: Ökar avståndet mellan hästen och staketstolpen.

👉 Perfekt för hagar som som angränsar till varandra
👉 Minskar risken för eventuellt bråk mellan hästar

Fjädergrind: Elstängselgrind med fjädermekanism.

👉 Enkel och pålitlig lösning för elstängsel
👉 Minskar risken för obehörig passage

Hörnisolator: Riktningsändring av eltråd, elrep eller elband.

👉 Robust och hållbar konstruktion
👉 Pålitlig hörning för elektriska inhägnader


Vanliga frågor:

Vad är grindhandtagets funktion?

Grindhandtaget inom en elektrisk inhägnad har en avgörande roll för att möjliggöra säker och enkel passage genom grinden. Det används för att öppna och stänga grinden utan att användaren behöver komma i direkt kontakt med den elektriska tråden.

Vilka faktorer är viktiga vid val av grindhandtag?

En av de viktigaste funktionerna är användarvänlighet, det vill säga hur enkelt och smidigt handtaget kan öppnas och stängas. Hållbarhet och konstruktionens kvalitet är också avgörande, särskilt om grinden används frekvent. Vidare är det viktigt att kontrollera om handtaget har isolerande egenskaper för att undvika elektrisk ledning genom handtaget.

Vad är huvudsyftet med isolatorer i en elektrisk inhägnad?

Isolatorer har huvudsyftet att isolera och säkra elektriska trådar eller rep från omgivande strukturer och därigenom förhindra elektrisk ledning. Det möjliggör att elströmmen flödar längs tråden utan risk för oavsiktlig kontakt med inhägnadens stolpar eller staket.

Vilka egenskaper är viktiga när man väljer isolatorer?

Vid valet av isolatorer är det viktigt att beakta faktorer som hållbarhet, materialval, och kompatibilitet med eltrådens diameter. Dessutom är isolatorernas robusthet och deras förmåga att motstå påfrestningar och väderförhållanden avgörande. Det är också viktigt att välja isolatorer som passar specifika ändamål, såsom hörning eller riktningsändring av eltråden inom inhägnaden.


Grindhandtag & isolatorer hos Granngården

Hitta ett brett utbud av grindhandtag och isolatorer hos oss. Köp online eller i din lokala Granngården-butik för att se delar av vårt fina utbud. Rådfrågning på plats, dessutom.

Kategori & Filter
    • Populära
55 produkter

Visar sida 1 av 2