Gå till huvudinnehållet

Elstängsel

Ska du sätta elstängsel erbjuder vi smarta elstängselnät komplett med stolpar, eltrådar och tillbehör.

Beroende på vilket djur du ska stängsla har vi både viltstängsel, fårstängsel och stängselnät för vildsvin, höns och hundstängsel. Vi har till och med elstängselnät för kanin och smågris. Fler av våra stängselnät har dessutom flera års UV-resistens garanti!

Välj bland stängselnät i olika storlekar och syften och beställ direkt online på granngården.se eller besök din butik. För dig som snarare är ute efter stängseltråd, elaggregat och stängselstopar för att bygga eget stängsel med eller utan el har vi ett brett utbud att erbjuda.

Elstängselnät - tänk på detta

  • Vilket djur är det du ska stängsla? Olika djur kräver olika stängselhöjd, ledningsförmåga i strömmen och avstånd på stängseltråden i nätet. Vilket nät som passar vilket djur kan du se på respektive produkt.
  • Rätt elaggregat! Ska du stängla kreatur krävs ett starkare elaggregat än om du ska bygga elstängsel för höns, hund eller smågris. Vilket elaggregat du ska välja till ditt nät avgörs också av hur långt och stort stängslet är. Ju större stängsel, desto kraftigare aggregat.
  • Se över ditt elstängsel regelbundet! Hela idén med ett elstängsel går ut på att djuren reagerar på stöten och därmed inte tror att de inte kan forcera stängslet genom att till exempel springa igenom det. Därför är det viktigt att se till att stängslet är fungerande och regelbundet gå igenom det för både din och djurens säkerhet.

Elstängsel mot vildsvin och vilt

För dig som har problem med vildsvin och vilt erbjuder vi både kompletta elstängselnät men också plastband, stolpar, aggregat och band. För vilt rekommenderar vi dock att du stängslar med nät för bäst resultat. Tänk också på att vildsvin och vilt är rätt känsliga mot stötar så du behöver inte välja det allra starkaste aggregatet.

Elstängsel för hund och får

I sortimentet har vi även hundstängsel och fårstängsel som kan används med eller utan el. Tänk dock på att elatängsel för hund har särskilda regler. Till exempel behöver du stängslet vara synligt för hunden och ytan som stängslet omgärdar vara minst 50 gånger minimimåtten för en hundgård för hundar upp till 45 cm i mankhöjd. För större hundar måste ytan vara minst 800 kvadratmeter (läs mer hos Jordbruksverket).

Köp elstängsel och elstängselnät online på granngården.se eller i butik!

11 produkter

Visar sida 1 av 1