Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Elstängselnät

Ska du sätta upp elstängsel? Upptäck våra smarta elstängselnät, komplett med stolpar och tillbehör. Här hittar du elstängsel för hund och får, kanin och smågris, samt mot vildsvin och vilt. Granngårdens kvalitativa elstängselnät är din pålitliga lösning för en säker avgränsning.

Välj bland stängselnät i olika storlekar och syften och beställ direkt online på granngården.se eller besök din butik. För dig som snarare är ute efter stängseltråd, elaggregat och stängselstopar för att bygga eget stängsel med eller utan el har vi ett brett utbud att erbjuda.

Elstängselnät – tänk på detta

  • Vilket djur är det du ska stängsla? Olika djur kräver olika stängselhöjd, ledningsförmåga i strömmen och avstånd på stängseltråden i nätet. Vilket nät som passar vilket djur kan du se på respektive produkt.
  • Rätt elaggregat! Ska du stängla kreatur krävs ett starkare elaggregat än om du ska bygga elstängsel för höns, hund eller smågris. Vilket elaggregat du ska välja till ditt nät avgörs också av hur långt och stort stängslet är. Ju större stängsel, desto kraftigare aggregat.
  • Se över ditt elstängsel regelbundet! Hela idén med ett elstängsel går ut på att djuren reagerar på stöten och därmed inte tror att de inte kan forcera stängslet genom att till exempel springa igenom det. Därför är det viktigt att se till att stängslet är fungerande och regelbundet gå igenom det för både din och djurens säkerhet. Här är en stängselprovare din bästa vän!

Elstängsel mot vildsvin och vilt

För dig som har problem med vildsvin och vilt erbjuder vi både kompletta elstängselnät men också plastband, stolpar, aggregat och band. För vilt rekommenderar vi dock att du stängslar med nät för bäst resultat. Tänk också på att vildsvin och vilt är rätt känsliga mot stötar så du behöver inte välja det allra starkaste aggregatet.

Elstängsel för hund och får

I sortimentet har vi även hundstängsel och fårstängsel som kan används med eller utan el. Tänk dock på att elatängsel för hund, och även för stora hundar, har särskilda regler. Till exempel behöver du stängslet vara synligt för hunden och ytan som stängslet omgärdar vara minst 50 gånger minimimåtten för en hundgård för hundar upp till 45 cm i mankhöjd. För större hundar måste ytan vara minst 800 kvadratmeter (läs mer hos Jordbruksverket).

Elstängsel för kanin och smågris

Elstängselnät utgör en pålitlig metod för att säkert avgränsa områden för både kaniner och smågrisar. Kaninstängsel och användningen av elstängsel för dessa kräver omsorgsfull hänsyn till deras säkerhet och välbefinnande, i enlighet med gällande lagar och riktlinjer för djurskydd. Justeringen av elstötens styrka är av yttersta vikt, särskilt för smågrisar som varierar i storlek och är känsligare.

Vanliga frågor:

Vilka elstängselnät finns för olika djur?

Det finns specialiserade elstängselnät för olika djurbehov. För vilt, får, höns och smådjur som kaniner finns anpassade nät som säkerställer effektivt skydd och säkerhet.

Hur löser man problem med vildsvin och vilt?

Problemlösningen för vildsvin och vilt involverar ofta användning av elstängsel. För att uppnå bästa resultat rekommenderas nät istället för plastband för vilt. Styrkan bör vara avvägd för att undvika onödig stress.

Vilka regler gäller för elstängsel för hundar och får?

Reglerna för elstängsel för hundar och får varierar beroende på djurets storlek. Synlighet för hunden och tillräcklig yta runt stängslet är viktiga faktorer. För större hundar krävs en större inhägnad yta enligt Jordbruksverkets riktlinjer, där du också kan läsa mer om vad som gäller för eldrivande fårstängsel.

Hur används elstängselnät för kanin och smågrisar?

Elstängselnät för kaniner och smågrisar är en pålitlig metod för att säkert avgränsa områden. Det är viktigt att justera elstötens styrka, särskilt för smågrisar med olika storlekar. Rätt styrka undviker stress och främjar snabb inlärning av områdesgränser. Det säkerställer att smågrisarna förblir tryggt inom det avsedda området.

Hur högt stängsel till kanin?

Ett stängsel som är 65 cm högt är oftast tillräckligt för att säkert hålla kaniner på plats. Genom att inkludera en ribba överst kan du ytterligare förhindra att kaninerna hoppar över nätet. Anpassa höjden efter kaninens beteende och fysiska egenskaper för att skapa en trygg och effektiv avgränsning.

🛒 Köp elstängsel och elstängselnät online på granngården.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1