Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Åskskydd för elstängsel

Blixtar och dunder! Ett åskskydd för ditt elstängsel är en klok investering. På Granngården hittar du tveklöst det bästa åskskyddet för ditt elaggregat och elstängsel. Säg hejdå till oro för åsknedslag och överspänning. Andas ut i åskande dunder – vinka hej till magiska under!

Åskskydd eller blixtskydd skyddar ditt elstängselaggregat från överspänning, som skadar elaggregatet om åskan går och blixten slår ner. Det är en god försäkring för att skydda värdefull utrustning såsom känslig elektronik. Skydda ditt stängsel och elstängselaggregat från åska och överspänning med ett åskskydd för stängsel. Åskskydd ökar säkerheten för både människor och djur som befinner sig i närheten av elstängslet genom att minska risken för strömstötar. Åskskyddet leder strömmen ner i marken om blixten slår ner.

Åskskydd elstängsel

Åskskydd – så fungerar det!

Åskskyddet skyddar elstängselaggregatet från överskottsel vid åsknedslag. Nyfiken? Perfekt! Här är fyra värdefulla insikter 👇👇

  1. Detektering av överspänning: När åskan slår ned i området, genereras en kraftig överspänning. Åskskyddet är utrustat med en detektor som känner av denna överspänning.
  2. Ledning till jord: För att säkerställa säkerheten leder åskskyddet överspänningen genom en jordledare eller jordstav som är nedgrävd i marken. Där sprids överskottselektriciteten utan att orsaka skador.
  3. Skydd av utrustningen: Åskskyddet agerar som en skyddande barriär som förhindrar överspänningen från att nå ditt elstängselaggregat och andra elektriska apparater. Det garanterar att din utrustning inte utsätts för farlig överbelastning.
  4. Kontinuerlig drift: Genom att säkert leda bort överskottselen till jorden ser åskskyddet till att din elstängselutrustning kan fortsätta att fungera som vanligt även under åska, vilket är särskilt kritiskt för jordbruk och djurhållning.

Vanliga frågor:

Varför behöver jag åskskydd för mitt elaggregat och elstängsel?

Åskskydd är nödvändiga för att förhindra skador på elstängselaggregatet vid åsknedslag. De skyddar mot överspänning och säkerställer att utrustningen fortsätter att fungera som den ska.

Kan jag installera åskskydd själv?

Att installera ett överspänningsskydd kan vara tekniskt och kräva kunskap om elektriska system. Det är bäst att anlita en kvalificerad elektriker för att säkerställa korrekt installation och säkerhet.

Vad är kostnaden för åskskydd?

Priset på åskskydd kan variera beroende på märke och kapacitet. Men. Det är relativt billig engångsinvestering som kan spara dig mycket pengar genom att förebygga skador på din utrustning och elstängselaggregat.

Säg hej till säkerhet! Köp åskskydd för stängsel och elaggregat online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1