Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Elaggregat

Elektrifierande bra! Elaggregat av bästa kvalitet till ditt elstängsel hittar du på Granngården. Funktionellt – check! Effektivt – dubbelcheck! Du anpassar ditt elaggregat efter stängselstorlek, stängseltråd och dina djur. Låt oss guida dig, hålla din hand!

Såja. Du kan släppa handen nu. Eller inte, upp till dig! Fortsätt läs och få insikter om hur du väljer elaggregat som passar dig, och vad som är bra att tänka på om djuren i din närhet gnäggar eller grymtar.

Guide: Så väljer du rätt elaggregat!

Steg för steg-översikt om hur du väljer rätt aggregat till ditt elstängsel. En miniguide, helt enkelt. Klara, färdiga – läs!

👉 Djurtyp: Första steget är att överväga vilken typ av djur du ska stängsla in. Alla djur har olika känslighet för elstötar, så det är nödvändigt att anpassa aggregatets styrka efter detta.

👉 Stängselstorlek: Ta hänsyn till storleken på ditt elstängsel. Ett större och längre stängsel kräver ett kraftfullare aggregat för att säkerställa att strömmen kan distribueras jämnt längs hela stängslet.

👉 Stängseltråd: Undersök vilken typ av stängseltråd som är mest lämplig för din användning. Vissa trådtyper leder ström bättre och är mer tåliga än andra. Ett lågt Ohm-tal i stängseltråden är en indikation på hög ledningsförmåga.

👉 Vegetation: Om din stängselplats har mycket växtlighet, överväg att använda ett kraftfullt aggregat som bränner bort vegetationen för att undvika rensning. Samtidigt bör du se till att använda högkvalitativ stängseltråd för att förhindra skador orsakade av aggregatets styrka.

Så. Genom att noggrant tänka på dessa faktorer kan du säkerställa att du väljer rätt elaggregat för ditt specifika behov och därmed skapa en säker och effektiv stängselinstallation.


köp elaggregat på granngården.se

Elstängselaggregat för häst

Gnägg, säger hästen! Kom ihåg: om du ska bygga en hage för hästar med elrep eller elband bör du välja ett något svagare aggregat. Hästar är känsligare än nötkreatur, vilt eller får och behöver därför inte lika mycket ström i stängslet för att känna av det. Desto viktigare är det istället att ditt elstängsel har bra ledning av ström, ju lägre Ohm-tal desto bättre ledning.

🐴 Elstängselaggregat för hästar används oftast för att säkerställa hästarnas säkerhet och begränsa deras rörlighet inom en avgränsad yta.

🐴 Aggregatet är utformat för att leverera en mild elektrisk stöt som avskräcker hästar från att försöka övervinna eller ta sig över stängslet, vilket hjälper till att minska skaderisken och säkerställa din älskade hästs välbefinnande.

Elstängselaggregat för vildsvin

Grymt, säger vildsvinet! Kom ihåg: om du ska köpa ett elstängselaggregat för vildsvinsstängsel så välj ett aggregat med högre effekt. Även om vildsvin är känsliga för stötar har de en tendens att böka upp jord på understa tråden, därför bör du inte ha ett elaggregat under 5 Joule. Vill du veta mer om hur du håller vildsvinen borta – spana in vår guide om vildsvinsstängsel.

🐗 Elstängselaggregat för vildsvin används främst för att skydda grödor och trädgårdar från skador orsakade av vildsvin.

🐗 Aggregatet hjälper till att ge en kraftigare elektrisk stöt än det som används för hästar. Vilket är nödvändigt för att avskräcka de mer tåliga vildsvinen och förhindra dem från att tränga in i områden där de inte är önskvärda.

Vanliga frågor:

Hur väljer jag rätt elaggregat för mitt elstängsel?

För att välja rätt elaggregat är det viktigt att ta hänsyn till längden på ditt elstängsel och den typ av djur du vill hålla säkra. Generellt sett behöver längre stängsel och större djur mer kraftfulla aggregat. Det är också bra att kontrollera att aggregatet är anpassat för användning utomhus och har tillräcklig spänning för att avskräcka djur.

Hur underhåller jag mitt elaggregat för elstängsel?

För att bibehålla optimal funktion är det viktigt att regelbundet kontrollera aggregatet och stängslet. Se till att jordning och isolatorer är i gott skick. Håll aggregatet rent och skyddat från väder och fukt. Batterier i batteridrivna aggregat bör kontrolleras och bytas ut vid behov. Följ tillverkarens underhållsanvisningar för att säkerställa en pålitlig och långvarig drift.

Kan jag använda samma elaggregat för olika typer av djur i mitt elstängsel?

Ja, det är möjligt att använda samma elaggregat för olika typer av djur, men det är viktigt att anpassa stängslets design och spänning efter de specifika behoven för de olika djurslagen. Vissa djur kräver högre spänning för att avskräckas effektivt, medan andra kan klara sig med mindre kraft. Att använda flera stängselzoner med olika spänningar kan vara en bra lösning om du har olika djur i samma område. Det är alltid klokt att rådgöra med en expert eller tillverkaren för att säkerställa korrekt konfiguration för dina specifika behov.

Elektrifierande bra! Köp kvalitativa elaggregat för ditt elstängsel online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
14 produkter

Visar sida 1 av 1