Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hönsnät och Sexkantsnät

Fjäderkärlek! Hönsnät, kycklingnät och sexkantsnät är centralt för en trygg hönshållning och en trädgård fri från oönskade besökare. Upptäck hur dessa stängselnät inte bara skyddar mot rovdjur utan också kan skapa en elegant avgränsning för ditt gröna utrymme.

Trygga nät för höns & kyckling

Stängselnät för höns, kycklingnät och sexkantsnät är en nödvändig och omtänksam följeslagare för alla som har eller planerar att skaffa höns. Dessa nät av hög kvalitet, tillgängliga i olika material som galvaniserat ståltråd eller plast, tjänar inte bara som en skyddsbarriär för höns och kycklingar – utan kan också användas som trädgårdsnät och villastängsel. Eller vid skulptering och plantering.

Hos Granngården finner du högkvalitativa hönsnät, kycklingnät och tillbehör som passar just dina behov: 👉 Exempelvis galvaniserad och förzinkad hönsnät av ståltråd. 👉 Eller sexkantigt hönsnät i plast som lämpar sig utmärkt i trädgården eller som planteringsnät.

Vi har självklart också tillbehör som stängselstolpar och stängseltråd för dig som är på jakt efter det. Du är i trygga händer.

Nät för att bygga hönsgård

Vårt galvaniserade och förzinkade hönsnät av ståltråd finns i flera olika höjder, längder, rutstorlekar och trådtjocklekar - perfekt för dig som ska sätta upp en hönsgård. Vi har även hela nätsektioner för att snabbt sätta upp ett färdig inhägnad för dina djur. Tänk på att:

  • Höns är värmekänsliga så se till att rastgården har bra med skugga
  • Sätt gärna upp ett hönshus innanför stängselnätet
  • Var noga med hygien och rengöring där du har dina djur

Skyddsnät för kycklingar

När du planerar att sätta upp ett nät för dina kycklingar är det optimalt att addera ett putsnät längst ned. Putsnätet säkerställer att de små kycklingarna inte fastnar, med mindre maskstorlek jämfört med det traditionella hönsnätet. Komplettera gärna med ett skyddsnät ovanpå hagen. Det förhindrar kycklingarna från att flyga ut och ger samtidigt skydd mot kråkfåglar och rovfåglar. För att skapa den bästa miljön för dina kycklingar, tänk på följande:

  • Placera vattenkällor lättillgängligt för att säkerställa hydrering
  • Gärna ett skyddsnät ovanpå hagen så att kycklingarna inte flyger ut
  • Se till att rastgården har gott om skugga för att skydda mot värme

Vanliga frågor:

Hur kan jag förhindra att rovdjur tar sig igenom hönsnätet?
Komplettera hönsnätet med putsnät längst ned för att försvåra för rovdjur att ta sig igenom. Gräv ner hönsnätet minst 50-60 cm i marken och överväg att komplettera med en strömslinga utanför hönsgården för extra skydd mot bland annat räv, mink och andra otyg.

Är det nödvändigt att ha ett hönshus inom hönsnätet?
Att placera ett hönshus inom hönsnätet ger extra skydd och en säker plats för hönsen och kycklingarna att vila.

🛒 Beställ hönsnät, kycklingnät och tillbehör online på granngården.se eller köp i din lokala Granngården-butik! Dina höns och kycklingar säger tack!

Kategori & Filter
    • Populära
25 produkter

Visar sida 1 av 1