Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vägbommar & Grindstolpar

Stopp, stanna! Vägbommen är din pålitliga trafikpolis för smidig trafikreglering, ökad vägsäkerhet och mindre vägslitage. Teleskopiska stålhjältar av bästa kvalitet hittar du hos oss på Granngården. För privat eller kommersiellt bruk – upp till dig!

Vägbommar & grindstolpar för ökad trygghet

Fäll upp, fäll ner. Låt vägbommen skapa en trygg och organiserad miljö för dig och din omgivning. Vägbommar och grindstolpar är oumbärliga komponenter när det kommer till att reglera trafikflödet och säkerställa tillträde till specifika områden. Robusta och pålitliga – check! Genom att använda väggrindar och vägbommar har du som markägare dessutom möjlighet att skona din privata väg, exempelvis skogsvägar, från onödigt vägslitage och trafik.

Just precis. Fördelarna är flera. Spana in 3! 👇👇

  • Trafikreglering: Vägbommar och grindar hjälper till att kontrollera och reglera trafikflödet på ett enkelt och effektivt sätt. Detta är särskilt användbart på platser där det krävs begränsat tillträde eller en ordnad passage.
  • Säkerhet: Genom att använda vägbommar och grindar kan du förhindra oönskad åtkomst till områden som kräver särskild tillstånd. Detta bidrar till att öka säkerheten och minska risken för intrång.
  • Hållbarhet: Vägbommar är tillverkade av högkvalitativt material för att säkerställa långvarig hållbarhet och pålitlig prestanda – år efter år efter år.

Vanliga frågor:


Krävs tillstånd för vägbom?

Så. Vilka regler gäller för användning av vägbommar på enskilda vägar? För vägbommar med lås på en privat väg krävs inget speciellt tillstånd, förutsatt att vägen inte finansieras med statliga medel. Ägaren av vägen har rätten att reglera tillträdet genom att använda vägbommar eller skyltar.

Vad innebär en enskild väg?

En enskild väg tillåter ägaren att begränsa trafik med motordrivna fordon, medan gående, cyklister och ryttare vanligtvis har rätt att använda vägen. Lokala trafikföreskrifter kan dock användas för att förbjuda andra typer av trafik än de med motordrivna fordon.

Vem får stänga av en väg?

Om markägaren beslutar att begränsa trafik på en väg, måste detta kommuniceras tydligt genom vägmärken eller andra klara markeringar. Restriktionerna gäller vanligtvis enbart motordrivna fordon och påverkar inte gång-, cykel- eller ridtrafik. På enskilda vägar gäller även parkeringsreglerna likvärdigt med andra vägar.

Vad menas med vägbom?

En vägbom används för att indikera att en väg helt eller delvis är stängd för trafik. Ibland kan vägbommen vara utrustad med ytterligare enheter för att öka dess synlighet och tydlighet.

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1