Gå till huvudinnehållet

Stängselstolpar

Hos oss på Granngården hittar du ett stort utbud av stängselstolpar för stängsling av högsta kvalitet.

Vi har ett stort stängselprogram med stolpar för lantdjursstängsel, vilthägn, staket och vildsvinsstängsel.

Välj mellan rejäla stängselstolpar i tryckimpregnerat trä från Octowood, stolpar i metall (för vildsvin), plast, glasfiber eller fjäderstål. Vilket material som passar bäst beror på vilket djur som ska stängslas in och om stängslet är permanent eller temporärt.

Rådfråga gärna i någon av våra butiker eller läs mer hur du stängslar rätt i vår stängselguide. Där kan du få förslag på stängselstorlek och inköpslista anpassad efter antal stängselstolpar och nät eller band.

Stängselstolpar i trä från Octowood

Med ett av marknadens bredaste utbud av stolpar är vi extra stola att kunna erbjuda Octowoods stängselstolpar. Tillverkade av jämtländsk fura med åttkantig form är dessa stängselstolpar tryckimpregnerade och håller högsta kvalitet. Octo är latin och betyder åtta och just den åttkantiga formen finns till för att du lätt ska kunna fästa isolatorer och slanor på stolpen, optimalt vid montering av elstängsel.

Stängselstolpar från Octowood har 20 års rötskyddsgaranti Stolparna är en naturprodukt med lång livslängd och låg miljöpåverkan. Alla impregnering är enligt NTR klass A med full insprängning i splintveden. Vid leverans av tryckimpregnerade stängselstolpar så medföljer instruktioner från tillverkaren, var noga med att läsa och följa dessa så håller stolparna längre. Stolparna passar utmärkt för hästhagar, viltstängsel, trädstöd och egentligen all typ av stängling.

Stängselstolpar för permanenta hagar och staket

Ska du sätta en permanent hästhage, sätta staket eller bygga paddock? För att få ett stabilt stängsel med lång livslängd är tryckimpregnerade trästolpar det bästa alternativet. Självklart kan du också använda dig av stabilare stolpar i plast men räkna med att hållbarhet och kvalitet blir lägre. Tänk också på att hörnstolparna gärna får vara längre och kraftigare då belastningen blir högre i just hörnen. Undvik också att göra hörn som är för trånga och skarpa för att minska skaderisk om en häst blir inträngd av de andra mot ett hörn.

Rekommenderade mått för hästhagar

Mellanstolpar:

  • 100x1800
  • 100x2100
  • 100x2500
  • 120x2100
  • 120x2500

Hörnstolpar:

  • 120x2500
  • 120x3000

Grindstolpar/laskade slanor:

  • 50x100x3000
  • 60x100X3000

Stolpar för tillfälliga stängsel och staket

Det som är så bra med temporära stängsel är att de lätt kan flyttas vilket är praktiskt vid bland annat bete. Hos oss hittar du temporära stängselstolpar i plast och glasfiber för att till exempel sätta ett tillfälligt elstängsel. Stolpar i plast, stål eller glasfiber är i stort sett underhållsfria så länge du väljer stolpar av bra kvalitet.

Hos Granngården hittar du de bästa stängselstolparna på marknaden till konkurrenskraftiga priser. Köp stängselstolpar i våra butiker eller beställ online.

51 produkter

Visar sida 1 av 2