Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Solcellspanel

Solsken i blick! Låt solcellspaneler till elstängsel och elaggregat kittla dina sinnen. Praktiskt och miljövänligt. Automatisk uppladdning. På Granngården hittar du olika varianter av solcellspaneler för ditt elaggregat och elstängsel. Du förtjänar det bästa.

Solcellspanel till ditt elaggregat

Solcellspaneler är en utmärkt energikälla som kan effektivisera ditt elstängsel på områden där det är svårt att dra vanlig el. Detta kan vara temporära inhägnader eller stängsel för djur som behöver skydd snarare än att förhindra dem från att komma ut, till exempel stängsel för höns och kaniner. Genom att använda solceller för en extra slinga utanför djurens rasthage kan du avskräcka rävar och mink.

Solcellspanelen kopplas, med krokodilklämmor, till ett 12V-batteri. Ett elstängselaggregat (12V eller Duo-aggregat, 12V/230V) kopplas också till batteriet, och aggregatet ansluts sedan till själva stängslet.

Det är alltid en bra idé att ha med en stängseltestare för att kontrollera att stängslet behåller rätt styrka i hela hägnet och för att upptäcka eventuella problem.

Här är några viktiga fakta och fördelar med solcellspanel och solceller för elstängsel och elstängselaggregat 👇👇

Hållbart och miljövänligt: Solcellspaneler för elstängsel fungerar genom att omvandla solens energi till elektricitet, vilket minskar behovet av fossila bränslen och minskar koldioxidutsläppen.

Långvarig drift: Solcellspaneler är extremt pålitliga och kräver minimalt underhåll. De har en lång livslängd och kan fungera i många år utan problem.

Oberoende strömförsörjning: Med solcellspaneler är du inte beroende av det traditionella elnätet. Det gör att du kan använda elstängsel på avlägsna platser, inklusive områden utan elanslutning.

Ekonomiskt fördelaktigt: Även om initialkostnaden för solcellspaneler kan vara högre så sparar du, under normala förhållanden, på lång sikt eftersom du inte behöver betala för el från elnätet.

Lägre underhållskostnader: Eftersom solcellspaneler ofta kräver mindre underhåll så minskar dina kostnader för reparation och service. Härligt!

Flexibilitet: Solcellspaneler kan installeras på olika platser och justeras för att optimera energiproduktionen, oavsett om det är en solig sommardag eller en molnig vinterdag.

Vanliga frågor:

Kan jag använda solcellspaneler för att driva mitt elstängselaggregat?

Ja, det är möjligt att använda solcellspaneler för att driva ditt elstängselaggregat. Solcellspaneler genererar elektricitet från solens energi och kan lagra den i batterier. Denna lagrade energi kan sedan användas för att driva ditt elstängselaggregat och hålla din elstängsel igång även när solen inte skiner.

Hur många solcellspaneler behöver jag för mitt elstängsel?

Antalet solcellspaneler du behöver beror på flera faktorer, inklusive ditt elstängsels effektbehov och hur mycket sol du får på din plats. Generellt sett bör du räkna ut din dagliga elförbrukning för elstängslet och välja solcellspaneler med tillräcklig kapacitet för att generera den energin. Du kan behöva expertrådgivning för att dimensionera ditt solcellssystem korrekt.

Är det lagligt att använda solcellspaneler för att driva mitt elstängsel?

Användningen av solcellspaneler för att driva elstängsel är oftast laglig, men det kan finnas lokala regler och bestämmelser som du måste följa. Det är viktigt att kolla med din lokala myndighet eller aggregattillverkaren för att säkerställa att du följer gällande lagar och regler. Dessutom bör du vara försiktig och säkerställa att din elstängsel är konstruerad och används på ett säkert sätt för att undvika skador på människor eller djur.

Hej solstråle! Köp kvalitativa solcellspaneler för ditt elstängsel online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1