Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vildsvinsstängsel

Har du problem med vildsvin? Hos oss på Granngården har vi det du behöver för att stängsla ute vildsvinen. Vi har lösningar i form av kompletta vildsvinsstängsel, viltstängsel och stängselnät för vildsvin.

För att bygga ditt bästa elstängsel mot vildsvin så har självklart också stängselstolpar, jordspett, järntråd och isolatorer speciellt anpassade för just stängsel mot vildsvin.

Beställ ditt vildsvinsstängsel online på granngården.se med smidig hemleverans eller köp i din butik. Ta gärna en titt på vår guide för vildsvinsstängsel som tar upp det du behöver veta för att bygga ett bra stängsel mot vildsvin. Här hittar du även vildsvinsguiden.

Elstängsel mot vildsvin - tänk på detta

Vildsvinens kraftiga ökning i bland annat södra Sverige har burit med sig kostsamma skador för både jordbruk och privatpersoner. Det mest effektiva sättet att hålla djuren borta är med ett bra elstängsel. När du ska bygga ett elstängsel mot vildsvin finns en del saker som är bra att hålla koll på:

    • Rätt höjd på ditt stängsel: För ett effektivt vildsvinsstängsel är höjden inte avgörande då vildsvin sällan hoppar över. Du kan med fördel låta understa tråden sitta lågt.Fokus ligger på att ha den lägsta tråden nära marken och använda minst tre ledare i höjderna 20 cm, 45 cm och 75 cm.

vildsvinsstangsel-hojd-granngarden.png

    • Elaggregat: vildsvin är känsliga för stötar och behöver av den anledningen inte speciellt kraftiga elstängselaggregat. De har dock förmågan att böka upp jord på understa tråden, därför rekommenderar vi ändå inte att du väljer ett aggregat under 5 Joule.
    • Stängseltolpen i vinkel: för att ytterliggare undvika att djuren bökar upp jord på tråden är att placera stängselstolpen i vinkel mot djuren.Välj också kraftiga stolpar i hörnen, gärna Octowoods tryckimpregnerade trästolpar.
  • Hightensile järntrådar: vi rekommenrar att du använder hightensiletrådar som leder strömmen på bästa sätt och dessutom bränner av ogräs som växer under tråden.


Vanliga frågor:

Hur stänger man ute vildsvin?

För att hålla vildsvin borta med elstängsel är det viktigt att använda en tillräckligt hög konstruktion med flera trådar. Se till att elstängslet har tillräckligt med ström för att avskräcka vildsvinen och kontrollera regelbundet så att det fungerar som det ska.

Hur högt staket för vildsvin?

Ett vildsvinsstängsel behöver inte vara speciellt högt, då det sällan sker att vildsvin hoppar. Däremot så behöver den understa tråden sitta ganska lågt. Vi rekommenderar att man använder sig av minst tre ledare i höjden 20 cm, 45 cm och 75 cm

Köp allt du behöver för ett komplett vildsvinsstängsel online på granngården.se eller besök din närmsta Granngården-butik!

Kategori & Filter
    • Populära
8 produkter

Visar sida 1 av 1