Gå till huvudinnehållet

Stängseltråd & Elstängseltråd

Hos oss på Granngården hittar du ett brett utbud av stängseltråd och elstängseltråd på rulle.

Vi har allt ifrån elband, elrep och eltråd till aluminium och järntråd så du kan sätta stängsel efter behov. Våra band, rep och tråd finns i flera olika längder, bredder och tjocklekar.

Alla våra trådar passar med flera av de stängselstolpar i plast, glasfiber och trä som finns i Granngårdens sortiment. Givetvis har vi också ett stort utbud av elaggregat att komplettera med för dig som vill bygga elstängsel. Köp din stängseltråd på rulle online på granngården.se eller i butik.

Vilken stängseltråd ska du välja?

Vilken tråd du ska välja hänger på vilket djur det är du ska stängsla in:

  • Järntråd: passar för stängsling av kreatur
  • Rep: bra för stängsling av häst och tillfälliga hagar
  • Band: lämpar sig när du ska stängsla hästar
  • Tråd: bra för både tillfälliga hagar och hästhagar
  • Nät: lämpar sig när du stängslar får, höns och vildsvin

Om du ska sätta elstängsel behöver du också ha koll på hur bra tråden du väljer leder ström. Måttet du går efter då är ohm ( Ω/m ) som mäter styrka på det elektriska motståndet, och därmed hur bra materialet leder ström. I stängselsammanhang brukar man säga att "ju lägre ohm-tal, desto bättre ledningsförmåga har stängseltråden".

Rätt höjd på stängseltråd

Antal trådar och vilken trådhöjd du bör ha på ditt stängsel beror på vilket djur det är du ska stängsla. För att beräkna hur många meter band som kommer gå åt kan du ta stängslets eller hagens omkrets gånger antal trådar som du behöver på höjden. Du kan läsa mer om hur du stängslar på rätt sätt i vår stängselguide.

Köp din stängseltråd online med hemleverans direkt till dörren, eller besök något av våra butiker!

32 produkter

Visar sida 1 av 2