Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fästingar

Fästing hit, Fästing dit! Håll fästingar på avstånd med Granngårdens effektiva fästingskydd. Med rätt medel kan du njuta av naturen utan oro för fästingar och de sjukdomar de kan överföra, som exempelvis TBE. Skydda dig själv och dina nära med produkter som bevisat håller fästingar borta.

Fästingar är små blodsugande parasiter som finns i skogar, gräsmarker och andra naturområden. De kan överföra sjukdomar som borrelia och TBE-virus till människor och djur.

Skydd mot fästing – 4 tips

För att skydda dig mot fästingar och minimera risken för bett, följ dessa tips 👇👇

  • Använd fästingmedel på exponerad hud och kläder när du vistas utomhus.
  • Bär långärmade tröjor, långbyxor och stängda skor för att minimera exponeringen av huden.
  • Inspektera kroppen noggrant efter vistelse utomhus, särskilt bakom öronen, i hårbotten, armhålorna, ljumskarna och runt midjan.
  • Undvik att gå genom högt gräs och buskage om det är möjligt.

Fästingmedel som Salubrin fästingspray erbjuder bevisad effekt mot fästingar i upp till 6 timmar. Produkten är vattenfast, svettresistent, hudvänlig och dermatologiskt testad. Den är dessutom godkänd att använda på barn under 3 år, men med försiktighet.

Skydda dina fyrbenta vänner

Tänk också på dina husdjur. Ett ofta lätt byte för dessa blodsugande parasiter. Men, oroa dig inte! Fästingplockare och fästingborttagare kan med fördel användas på både djur och människor för att avlägsna fästingar från kroppen.

Och använd fästingmedel på ditt husdjur för att skydda mot blodsugande fästingar när ni är ute i naturen på sommarhalvåret. Här hittar du fästingprodukter för hund och fästingprodukter för katt.

Håll koll! 👉👉 Om du blir biten av en fästing som bär på TBE kan det leda till allvarliga konsekvenser. TBE, även känd som fästingburen hjärninflammation, kan ge livslånga besvär och i värsta fall leda till hög feber och behov av akut vård.

Om du hittar en fästing på din hud är det viktigt att ta bort den så snabbt som möjligt för att minska risken att bli smittad. Sök omedelbart vård om du misstänker att fästingen har bitit sig fast och bär på TBE.

Kategori & Filter
    • Populära
1 produkter

Visar sida 1 av 1