Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Möss & Råttor

Möss och Råttor kan orsaka stora problem och kostnader i både hemmet och ladugården. Med rätt skadedjursbekämpning så kan effektivt hålla dem borta. Råttfällor, musfällor och musskrämmor är ett bra medel för att undvika skadedjuren. Tänk också på att jobba förebyggande genom att städa undan det som möss och råttor söker, och täta alla små öppningar där de tar sig in.

I Granngårdens sortiment hittar du förutom mus- och råttfällor men även musbete, råttburar och musskrämmor för att effektivt fånga in och bekämpa skadedjuren.

Råttfälla eller musfälla?

Skillnaden mellan rått- och musfällor ligger oftast i storleken. Råttfällor är större än musfällor, därför är det bra att använda några av varje så du har effektivt skydd mot båda skadedjuren. I Granngårdens sortiment finns såväl traditionella fällor som elektriska musfällor. Här erbjuder vi marknadsledande varumärken som Victor och GoodNature. Tänk på att aldrig ta i en råtta utan handskar då de är ökända smittobärare och kan bära på bakterier och löss.

Musskrämma och råttskrämma

Med hjälp av så kallade musskrämmor och råttskrämmor kan du hålla skadedjuren borta från garaget eller ladugården. Skrämmorna sänder ut ljudfrekvenser som stör och stressar råttorna eller mössen. Dessa påverkar dock inte husdjur eller andra tamdjur. I Granngårdens sortiment finns bland annat musskrämmor från Silverline med avancerad ljudteknologi som håller råttorna och mössen borta.

Råttburar och musbete

Burar och bete är bra medel för att bekämpa råttor och möss i och kring byggnader och ladugårdar. Musbete innehåller ämnen som smakar illa för att djur och barn ska hålla sig borta. På så vis är det endast möss och råttor som lockas till betet.

Förebyggande åtgärder – håll möss & råttor borta

För att slippa råttor och möss i huset är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder. Eftersom möss och råttor kan gnaga sönder material och ta sig in genom små öppningar intill fasaden, bör du se till att täta alla potentiella ingångar. Möss, inklusive den mindre skogsmusen, kan orsaka stora problem inomhus. Genom att städa undan matrester och skräp som lockar gnagare, kan du effektivt bekämpa möss och råttor.

Här – några snabba tips 👇👇

✔︎ Håll källare och vindar rena; röj undan bråte då det lockar möss.

✔︎Förvara mat i förseglade förpackningar och töm skafferi i sommarstugor.

✔︎ Placera stearinljus i lådor för att undvika att de blir föda för möss.

✔︎ Ställ upp madrasser och soffdynor vertikalt i ouppvärmda sommarstugor.

✔︎ Se till att alla genomföringar, inklusive under diskbänkar och runt elementrör, är täta.

Råttor och möss kan ta sig in i huset och skapa skador och hygienproblem. I värsta fall kan de även sprida sjukdomar. För att hålla möss borta rekommenderas det att använda mus- och råttfällor samt musskrämmor. Om du redan har problem med möss inomhus, är det viktigt att snabbt sätta ut fällor för att döda möss och råttor. Med rätt strategier och produkter kan du se till att hålla ditt hem fritt från dessa skadedjur.

Köp råttfällor, musfällor, råttburar, musskrämmor och musbete online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

FAQ om Möss & Råttor

Vad är skillnaden mellan råttor och möss?

Råttan är betydligt större än musen, med en längd på cirka 20 centimeter (utan svans), vilket är dubbelt så stort som musens storlek. Dess gnagspår är också betydligt bredare, cirka 3 millimeter, jämfört med musens 1,5 millimeter. Möss föredrar att äta frön, säd och växter, medan råttor har en bredare diet som inkluderar både vegetabilisk och animalisk föda, och de dras särskilt till sopor.

Är möss rädda för råttor?

Möss är inte särskilt rädda för människor, medan råttor skyr oss. Så när man pratar om råttor i huset menar man ofta möss. Möss tar sig gärna in i våra hem under vinterhalvåret, medan råttor hellre håller till i uthus, ladugårdar och sopor. En mus kan ta sig in genom ett 5 mm litet hål.

Kan man bli sjuk av möss inomhus?

Ja möss kan sprida sjukdomar och innebär därför en hälsorisk för människor och kan göra dig sjuk. Möss sprider bland annat sorkfeber och harpest direkt till människor vid kontakt med möss eller dess spillning.

Hur vet man om man har möss i huset?

Spillning - 50-80 spillningar per natt, små och mörka (ca 3-8 mm långa), utspridda slumpmässigt. Titta inuti och uppe på skåp eller längs lister. Fettfläckar - orsakas genom att deras kroppar rör vid väggar, golv och lister på deras vanliga rutter i huset, mörka fläckar runt hål eller hörn.

Vilken tid på dygnet är råttor aktiva?

Brun råtta (Rattus norvegicus) lever av både växter och kött och den kan ibland också uppträda som rovdjur. Den trivs på de mest skilda platser men föredrar ofta lite fuktigare ställen. De lever i flock och är främst är aktiva under dygnets mörka timmar.

Kategori & Filter
    • Populära
55 produkter

Visar sida 1 av 2