Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bromsfälla

En bromsfälla skyddar dina hästar upp till 95% från störande, blodsugande bromsar. De flygande bromsarna rör sig i hordar kring hästar och andra idisslande djur. De rör sig även kring människor. Hos Granngården finns bromsfällor till bra pris som reducerar insekterna effektivt, helt utan gifter och påverkan på djur eller miljö.

Detta innebär i runda slängar mellan 200 och 300 hästflugor och bromsar varje dag som fångas in. Räckvidden på fällan är hela 10 000 kvm (100x100 m). Vi har bromsfällor med stativ och utan i storlekar på 88-91 cm.

Köp bromsfälla på granngarden.se

Bromsfälla till häst – så fungerar den

Bromsar kallas även för hästflugor och det är ofta våra hästar som faller offer för de blodsugande insekterna. För att skydda våra djur är fällorna noga utarbetade. De fungerar genom att locka insekterna till flugfällan där den mörkfärgade kulan i mitten symboliserar bakdelen av ett djur. Bromsar kan bara uppfatta ljus och mörker som kontraster, likt en värmekamera, och fällans omgivande skyddande huva i en kontrasterande vit nyans lockar hästflugorna. När kulan värms upp av solen lockas bromsarna och flyger mot kulan för att bita. När flugan väl är inne vid skärmen kan den bara flyga uppåt (bromsar flyger enbart uppåt) och transporteras genom den skyddande skärmen upp i fångstfällan somf ungerar som en insektsdödare.

Placering av bromsfällan

Placera bromsfällan där det är mycket sol då det krävs solvärme för att aktivera fällan. Du kan fästa fällan på stativ eller i ett träd.

Bromsfälla till bra pris online

Hos oss på Granngården finns bromsfällor till marknadens bästa priser. Vi har även reservdelar till bromsfällor som stolpfäste, skärm, reservboll och reservbehållare. Köp din flugfälla online på granngården.se eller i butik.

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1