Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kryddväxter Fröer

Krydda din tillvaro – med fröer till kryddväxter! Odla kryddor hemma och låt smakupplevelserna blomstra! Kryddor från frön ger inte bara smak åt våra rätter utan bjuder också på en rikedom av dofter och färger. Hos Granngården hittar du ett brett utbud av fröer och allt du behöver för att skapa din egen kulinariska oas.

Färska kryddor och örter – mums! Olika sorters kryddor är det något alldeles underbart. Odla inomhus i väldränerad jord. I liten eller stor kruka. Eller så direkt på växtplatsen! Hitta kryddfröer till din odling här! Att bjuda på en härlig mixsallad med färsk basilia från trädgården, smaksätta middagen med egenodlad persilja och timjan eller gå i trädgården och dofta på rosmarin och mynta. Kryddorna kan användas färska eller frysas in löpande under året så har du egna kryddor en lång tid framöver.

Kryddiga fröfavoriter för hemodling

Många kryddväxter och örtväxter ger inte bara smak åt våra rätter utan bjuder också på skönhet för trädgården och en rikedom av dofter och färger. Låt oss utforska några favoritfröer för hemodling 👇👇

Dill: En ört med en karakteristisk smak och doft som används i matlagning för att addera smak.

Basilika: En ört med en distinkt smak som ofta används i olika kök runt om i världen för att förhöja smaken på olika rätter.

Persilja: En vanlig kryddväxt som används för att smaksätta en mängd olika rätter och ger en frisk smak.

Koriander: En kryddväxt med en unik smak och används i många olika maträtter för att ge en speciell smakupplevelse.

Oregano: En ört med en stark smak som ofta används i medelhavsköket för att smaksätta olika rätter.

Att så kryddor i trädgården bidrar med både doft och smak, de tappar ofta lite av sin styrka som just krydda när de tillåts gå i blom – men då gagnar de istället trädgårdens pollinatörer.

Fleråriga kryddväxter

Många, särskilt de fleråriga kryddväxterna, är oerhört tacksamma och producerar långt mer kryddor än en familj behöver, så det är sällan några problem att dela med sig lite till våra värdefulla bin.

Passa på att odla både grönsaksfröer och rotfruktsfröer i år utöver dina kryddor så får du en mänd goda maträtter på bordet både över sommaren och hösten. Kryddor som passar väl att odla i trädgården passar ju utmärkt i olika typer av soppor, grytor eller varför inte över ugnsrostade rotfrukter?

Förresten. Ta reda på allt du behöver veta för att odla kryddväxter i vår stora guide!

I Granngårdens sortiment finns fröer från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att passa det nordiska klimatet och som kan odlas både i pallkrage, i planteringskrukor och ute i trädgårdslandet. Riktigt bra planteringsjord som är välgödslad och väldränerad, behövs också för att få bra resultat. Flertalet arter passar utmärkt att odlas i kruka.

I vårt breda sortiment hittar du allt inom kryddor, från citronmeliss till Portlak!

Egenodlat är bäst! Sätt igång att odla redan idag! Information om fröer online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Köp frön för kryddor hos Granngården

Upptäck vårt sortiment av kryddfrön. Handla online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
74 produkter

Visar sida 1 av 3