Kryddväxter omfattar ettåriga eller fleråriga växter som för det mesta är långlivade, tåliga och lätta att odla. Vissa kryddväxter kan direktsås medan andra behöver förkultiveras, men om man önskar en tidigare skörd går det också alldeles utmärkt att förkultivera de kryddväxter som inte nödvändigtvis kräver det. Du kan också välja att plantera ut kryddväxter som färdiga plantor.
Ettåriga kryddväxter
Anis, dansk körvel, dill, gurkört, koriander och mejram är ettåriga kryddväxter som kan direktsås. Basilika, fänkål, persilja och sommarkyndel är ettåriga kryddväxter som bör förkultiveras.
Fleråriga kryddväxter
Citronmeliss, gräslök, isop, kummin, spansk körvel och timjan är fleråriga kryddväxter om kan direktsås. Dragon, lavendel, libbsticka, malört, mynta, pepparrot, rosmarin, salvia, vinterkyndel och åbrodd är fleråriga kryddväxter som bör förkultiveras.
Kryddväxter