Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bladgrönsaker Fröer

Nyttiga blad – jajamen! Bladgrönsaker är hemmaodlingens vitaminboost. Fröer av bästa kvalitet, och anpassade för nordiskt klimat, hittar du här hos Granngården. Vackra, näringsrika blad som förhöjer din matlagning – check! Bladgrönsaker i fröpåsar är redo för tjänstgöring.

Köp Bladgrönsaker hos Granngården.se

Visst är det något alldeles extra med egenodlat? Och bladgrönt! Inte minst bladgrönt inomhus. Här hittar du fröer för alla bladgrönsaker du kan tänkas behöva till din odling! Och till din kockmagi. Som växer snabbt, och kan ätas färska.

Låt oss fresta dina smaklökarna: Att bjuda på en härlig mixsallad från trädgården, eller riva parmesan över svartkål och gratinera i ugnen, eller woka pak choi i en smakrik och het räkwok är underbart. Och egenodlat smakar ju SÅ mycket bättre!

Bladgrönsakerna ligger väldigt nära våra kålväxter -en del av dem kan användas på flera olika sätt. De vi lyft ut just i segmentet bladgrönsaker är de som, oasett sitt ursprung, framförallt älskas pga. sina härliga blad. Matiga och oerhört nyttiga som förhöjer varje maträtt.

Naturens näringsrika bladgrönsaker

Bladgrönt är nyttigt! De är rika på antioxidanter, magnesium och kalium, vitamin K, vitamin A och vitamin C!

Bladgrönsaker såsom grönkål, rucola, spenat, rödkål, mangold, sallad och betblast innehåller ämnen som kallas nitrater. Dessa ämnen omvandlas i kroppen till kväveoxid, vilket bidrar till att förbättra blodkärlens funktion.

Grundregeln för grönsaker och bladgrönsaker är "ju mer färg ju bättre för kroppen" och det stämmer faktiskt väl, det intensivt mörkgröna och mörkröda bladgrönt vi kan odla i trädgården är som sagt sprängfyllda med nyttigheter. Exempelvis 👇👇

  • Spenat: En näringsrik superfood rik på järn och vitaminer.
  • Mangold: Färgstark och mångsidig, med en mild och söt smak.
  • Machesallad (machésallad*)*: Lättodlad, perfekt för fräscha sallader.

Odla & skörda nyttigheter hemma

Vill du riktigt fascineras - så spenat! Skörda nyttigheter hela sommaren! Hur mycket spenat kan komma ur några få små frön? Mycket! Jättemycket! Samma gäller för salladsfrön. Även här blir odlingarna ofta imponerande stora!

I Granngårdens sortiment finns fröer från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att passa det nordiska klimatet och som kan odlas både i pallkrage, i krukor och ute i trädgårdslandet. Bra att veta: Näringsrik jord behövs för extra ett bra resultat.

Handla fröer för att odla bladgrönsaker hos Granngården. Välj och vraka! Gott, gott blir det! Köp online eller i någon av våra 100+ butiker.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
82 produkter

Visar sida 1 av 3