Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Rotfrukter Fröer

Fröer för Rotfrukter – näringsrika och mångsidiga grödor. Dessa små frön är nyckeln till en frodig grönsaksträdgård som inte bara berikar köket utan också främjar en hälsosam livsstil. Odla hemma – skörda med glädje! På Granngården ropar rotfruktsfröerna ditt namn.

Rotfrukter, som morötter, rädisor och rödbetor, är ofta huvudingredienser i en mängd olika rätter eller populära som näringsrika snacks och till bakverk. Så plantera dina frön, inomhus eller utomhus, och se dem mogna till populära godbitar. Rotfruktsfrön finns i olika sorter och varianter – och på Granngården är det bara att välja fritt!

Rotgrönsaker & frön: Morötter, rädisor, rödbetor

Morötter, rädisor och rödbetor – tre populära rotgrönsaker. Oh la la! Nyttig info här 👇👇

Morötter: Rika på betakaroten, och finns i olika färger; inklusive orange, lila och gul, och kan ätas råa eller tillagade. Morötter är en utmärkt källa till kostfiber och innehåller även vitaminer och mineraler som vitamin K, kalium och vitamin B6.

Rädisor: Små, knapriga rotgrönsaker med en pepprig smak. En utmärkt källa till C-vitamin och innehåller också spårämnen som folat och kalium. Rädisor är vanligtvis röda eller rosa i färg, men det finns också svarta, vita och lila sorter.

Rödbetor: Har en söt och jordig smak och är kända för sin djupa röda färg. Rika på antioxidanter och innehåller även kostfiber, folat, mangan och kalium. Rödbetor kan ätas råa, kokta eller picklade och används ofta i sallader, soppor eller som sidorätt.

Smakrika rotfrukter från trädgården

Att bjuda på en härlig matig grönsakssoppa med rotfrukter från trädgården, eller smaksätta en mustig gryta med persiljerot och morötter, det är en härlig känsla. rotfrukter är också perfekta att rosta i ugnen på olika sätt, bara skär ner dem i mindre bitar, ringla över olivolja och lite flingsalt och att sedan krydda upp den med egenodlad timjan, rosmarin eller mejram förhöjer upplevelsen ytterligare. Alla våra fröer av kryddväxter.

Störst inom rotfruktskategorin är absolut morötter. Vi har både krispiga tidiga sommarmorötter, som äts allra bäst direkt från trädgårdslandet, till rejäla vintermorötter som tål lagring.

Rotfrukterna är tacksamma för de håller ofta för längre lagring och kan skördas sent inpå hösten. Flera arter är också mycket c-vitaminrika. Så varför inte sätta ugnen på 200 grader – och förbered dig på succé! Hur? Ugnsbakade rotfrukter, säger vi. In i ugnen i ca 50 minter – klart!

I Granngårdens sortiment finns fröer från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att passa det nordiska klimatet och som kan odlas både i pallkrage, växthus, minidrivhus och på friland. Riktigt bra jord behövs också för att få bra resultat.

I vårt breda sortiment hittar du allt inom rotfrukter, från majrovor till rättika!

Köp frön till rotfrukter hos Granngården

Upptäck vårt sortiment av fröer för rotfrukter. Egenodlat är bäst! Sätt igång att odla redan idag! Handla online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
67 produkter

Visar sida 1 av 3