Gå till huvudinnehållet

Microgreens Fröer

Visst är det något alldeles extra med egenodlade groddar och skott? Hitta "microgreens" till din köksodling här! Att odla och äta microgreens i salladen och på mackan är både väldigt traditionellt (alla kommer ihåg barndomens smörgåskrasse) men också nytänkande där en större variation av olika växter odlas och äts upp tidigt, när de fortfarande är en grodd.

Smaken på mikrogrönt från t.ex. rättika, fänkål, broccoli går igenom även i den lilla grodden men fräschare och spädare smak.

Groddarna är sprängfyllda med vitaminer och perfekta till olika typer av sallader, bowls och mackor. Självklart tillsammans med egenodlade bladgrönsaker från frö.

Sen att det är oerhört enkelt att grodda fröerna gör inte saken sämre!

Så här groddar du groddar och microgrönt

  • Sköl jfrön av de arter du vill prova att grodda.
  • Grodden börjar bryta igenom fröskalet efter någon eller några dagar.
  • Håll miljön fuktig -för superenkla arter kan det vara så simpelt som att de kan odlas på hushållspapper eller tom en wettextrasa som hålls fuktig. De kan även odlas i burkar.
  • För stora frön t.ex. från gula ärtor som har supergoda ärtskott som växer snabbt och tacksamt, perfekt när du ska odla med barnen! De kan du även plantera i krukor.

I Granngårdens sortiment finns fröer från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att odlas i miniväxthus och minidrivhus och krukor inomhus. I vårt breda sortiment hittar du allt från krasse till rättika avsedda som grodd-frö så kallade Microgreens.

Egenodlat är bäst! Sätt igång att odla redan idag! Pyssla tillsammans med barnen för att grodda frö är superenkelt och går snabbt. Information om fröer online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier