Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kål Fröer

Kålfrön för alla! Här finner du ett brett utbud av frön till varierande kålväxter. Utforska en värld av vackra och olika kålsorter, var och en med sin unika karaktär, särskilt när det kommer till utseendet. Vita, röda, gröna eller svarta – färgerna är lika förtrollande som smakerna. På Granngården hittar du de bästa frösorterna för att hitta just din favoritkål.

Visst är det något alldeles extra med egenodlat? Hitta spännande varianter av kålväxter från frö till din odling här! Att bjuda på en väldigt god mixsallad som får stadga och tuggmotstånd från exempelvis späd svartkål, krispig vitkål och smakrik fräst savojkål. Skapa näringsrika gratänger, soppor och stuvningar. Flera arter kål är tacksamma att odla så fascineras av hur mycket svartkål eller grönkål som kan komma ur några få små frön.

Kålfröer för alla smaker

Det finns så många olika former av kål att det finns någonting som passar i alla hushåll. En del är lika goda råa som frästa i en wok, andra bidrar med en mängd mineraler och är mycket rika på c-vitamin. Det finns till och med sorter som kan skördas nästan hela året om eftersom de är så frosttåliga som grönkål eller den delikata svartkålen som är en korsning mellan grönkål och savojkål.

I de södra delarna av landet kan en del arter odlas nästan året om t.ex. svartkål och grönkål, som även är frosttålig. Genom att täcka med fiberduk skyddar vi mot skadedjur på sommaren och till viss del från kylan på höst och vinter.

Fröer till kål – 5 smakrika alternativ

Fröpåsarna står redo! Upptäck en mångfald av vackra och läckra kålsorter! Här är fem populära alternativ:

Vitkål: Mångsidig och prisvärd, perfekt för allt från sallader till husmansrätter.

Rödkål: Med sin härliga färg passar den utmärkt i allt från tacos till sallader.

Grönkål: Trendig och näringsrik, kan användas i allt från chips till sallader och smoothies.

Svartkål: En korsning mellan grönkål och savojkål, perfekt för toskanska soppor och grillning.

Spetskål: Elegant och mångsidig, passar utmärkt att rosta eller grilla för en unik smakupplevelse.

Och du! Flera kålväxter passar alldeles utmärkt att krydda upp med egenodlade kryddväxter från frö! Så odla kålväxter – och njut! Broccoli och blomkål är bara två snabba exempel som piffar till din vardag.

I Granngårdens sortiment finns kålfrö från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att passa det nordiska klimatet och som kan odlas både i pallkrage, i krukor och ute i trädgårdslandet. Riktigt bra jord som planteringsjord behövs också för att få bra resultat.

I vårt breda sortiment hittar du allt inom kål, från brysselkål till rödkål!

Sätt igång att odla kålväxter redan idag! Handla fröer online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
37 produkter

Visar sida 1 av 2