Gå till huvudinnehållet

Kål Fröer

Visst är det något alldeles extra med egenodlat? Hitta spännande varianter av kålväxter från frö till din odling här! Att bjuda på en härlig rejäl mixsallad som får stadga och tuggmotstånd från t.ex. späd svartkål, krispig vitkål och smakrik fräst savojkål. Skapa näringsrika gratänger, soppor och stuvningar. Flera arter kål är tacksamma att odla så fascineras av hur mycket svartkål eller grönkål som kan komma ur några få små frön.

Det finns så många olika former av kål att det finns någonting som passar i alla hushåll. En del är lika goda råa som frästa i en wok, andra bidrar med en mängd mineraler och är mycket rika på c-vitamin. Det finns till och med sorter som kan skördas nästan hela året om eftersom de är så frosttåliga som grönkål eller den delikata svartkålen som är en korsning mellan grönkål och savojkål.

I de södra delarna av landet kan en del arter odlas nästan året om t.ex. svartkål och grönkål, som även är frosttålig. Genom att täcka med fiberduk skyddar vi mot skadedjur på sommaren och till viss del från kylan på höst och vinter.

Flera kålväxter passar alldeles utmärkt att krydda upp med egenodlade kryddväxter från frö!

I Granngårdens sortiment finns kålfrö från Nelson Garden som är speciellt framtagna för att passa det nordiska klimatet och som kan odlas både i pallkrage, i krukor och ute i trädgårdslandet. Riktigt bra jord som planteringsjord behövs också för att få bra resultat.

I vårt breda sortiment hittar du allt inom kål, från brysselkål till rödkål!

Egenodlat är bäst! Sätt igång att odla redan idag! Information om fröer online på granngården.se och i din lokala Granngården-butik!

Filter
    • Populära
44 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier