Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Chilifrön & Paprikafrön

Säg hej till Chilifrön och Paprikafrön! Låt en färgsprakande jorden runt-resa påbörjas, här och nu. Hetta och sötma är namnet på dina guider när du sår, odlar och skördar. Chili- och paprikafröer förvandlas till smakrika upplevelser.

Chilifrön och paprikafrön är din biljett till ett exotiskt smakäventyr, alltså. Såå inspirerande. Spännande. Och roligt, roligt. Odla inomhus – skörda framgång utomhus! Olika sorters chili och olika sorters paprika. Och så de starkaste chilisorterna (nåja, det finns ju alltid någon som är starkare). Hett blir det!

Chilifrö – hetta & intensitet hos en mängd olika chilisorter!

Kryddigt intensiva, oftast. I frövärlden öppnar sig en symfoni av möjligheter när chilifröet gör entré i rampljuset. Möt olika sorter; som Chilipeppar Jamaican Bell. En välsmakande men mild chili. Du vill plocka fram brandsläckaren? Kanske är då den långa Cayenne Long Slim ett alternativ. Explosiv hetta!

Chilins styrka varierar och kan lägga till en kraftfull kick i dina rätter. Färgvariationerna sträcker sig från djupt rött till ljust grönt och konsistensen varierar från knaprigt till saftigt. Spana in vår film om hur du odlar chili – och lyckas!

Lite för vågligt? Håll ut – sötsak väntar! 👇

Paprikafrö – söthet & mildhet hos en mängd olika paprikasorter!

Du är nu i säkert förvar från chilin. Här serveras du saftigt söta och milda smaker. Paprikauniversumet är däremot lika mångfacetterad som chilins. Välkända California Wonder-paprikan är välsmakande och härligt lackröd, och Luteus bjuder på mildhet och gyllene färgprakt. Gul parika, röd paprika – blanda loss!

Paprikans färgvariationer lockar med nyanser från djupt rött till ljust grönt, och konsistensen kan variera från knaprigt till saftigt.

Utforska Granngårdens sortiment av chili- och paprikafröer. Varje frösort är noga utvald för nordiska förhållanden.

Vanliga frågor:

Kan jag odla paprikafrön inomhus?

Absolut, paprikafrön trivs väl inomhus om du ger dem tillräckligt med ljus och värme. En fönsterbräda eller växtlampa kan vara till hjälp för att skapa optimala förhållanden. Se till att hålla en jämn fuktighet och använd en näringsrik jord för bästa resultat.

Hur lång tid tar det för ett frö från paprika att bli en fullväxt paprika?

Mognadstiden för paprikafrön varierar beroende på sort och odlingsförhållanden. Generellt sett tar det vanligtvis mellan 70 och 85 dagar från sådd till att paprikorna är fullt mogna. Ha tålamod och se till att ge dina paprikaplantor rätt omvårdnad för att maximera skördens kvalitet och mognad. Att odla paprika kan vara en utmaning, får du in snitsen blir du belönad med en stor skörd.

Hur lång tid tar det för ett frö från chili att gro?

Grotiden för chilifröer varierar, men det tar vanligtvis mellan 7-14 dagar, beroende på sort och odlingsförhållanden. Håll sådden fuktig och varm för att underlätta groprocessen. Släktet Capsicum har en lång utvecklingstid och det är därför de förodlas inomhus, för att hinna sätta och utveckla sin frukt på vår korta svenska odlingssäsong.

Vilken typ av jord är bäst för chilifrön?

Chilifrön trivs bäst i en väldränerad och näringsrik jord. Plantera i fuktig men inte blöt såjord, rotningskuber eller torvbriketter. Se till att jorden håller en jämn fuktighet för att främja en hälsosam tillväxt. Chilisorter är ofta lite kräsna och behöver tas väl om hand för att utveckla sina spännande frukter optimalt.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
25 produkter

Visar sida 1 av 1