Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tomatfröer

Tomatfröer – ditt röda (eller gula, orange, nästan rosa, eller mörkbruna tomatsorter som slår mot lila...) guld! Så och odla dina egna solmogna delikatesser inomhus, utomhus i kruka, i pallkrage eller växthus. Tomatfrön blir till fantastiska tomatplantor och många stunder av hållbara smakupplevelser. Välj bland olika sorter och hitta just dina favoriter. Det är du värd.

Köp tomatfrön hos Granngarden.se

Tomatfrön – mångfald & smakexplosion!

Sötma och syrlighet, röda tomater, gula tomater, stora tomater, riktigt små tomater eller tomat som är flera meter hög. I tomatfröernas land är möjligheterna många med en myriad av olika tomatsorter. Medelstora tomater och söta tomater. Och fler därtill. Säg hej till ett varierat sällskap av körsbärstomater som har ett fint tunt skal och gärna äts direkt från en solvarm kvist. Där finner vi en mängd olika sorter inklusive den populära Gardener's Delight! som ger rikligt med skörd och är favoriter för många. Eller möt den lågväxande kruktomaten Twiggy Red – wow, vilket artistnamn! – som är särskilt anpassad så den passar bra för för hydroponisk odling.

Tomater är rika på antioxidanter och C-vitamin. Glöm inte att ge dem kärlek och solsken – dina framtida tomater kommer att tacka dig med saftig, solmogen godhet! Och du, glöm inte – vid behov – att ge dina tomatplantor tomatgödsel för en extra fin skörd.

Hur lång tid tar det från frö av tomat till färdig tomat?

Från det ögonblick du sätter tomatfröet i jorden till att du skördar dina egna solmogna tomater tar det vanligtvis omkring 5 till 10 veckor, beroende på sort och odlingsförhållanden. Fröna gror ofta inom några dagar, men för äldre frön kan det ta något längre tid, så det är klokt att starta ungefär en vecka tidigare än vid sådd av färska frön. Detta ger dem den extra tid de behöver för att gro och utvecklas till starka plantor. Få ytterligare tips: Läs mer om hur du odlar tomater.

Hur djupt ska jag plantera tomatfröer?

Tomatfrön bör planteras relativt grunt, vanligtvis cirka 0,5 till 1 centimeter djupt i såjorden. Det är viktigt att täcka fröet lätt med jord för att säkerställa en stabil grogrund. Se till att jorden är väl fuktad för att underlätta groprocessen. Efter plantering är det fördelaktigt att placera behållaren eller såbädden på en varm plats för att främja en snabb och hälsosam tillväxt.

När är rätt tidpunkt att överföra tomatplantorna utomhus?

Tomatplantor bör överföras utomhus när risken för frost har passerat och temperaturen är stabil. Vanligtvis är det efter den sista frostnatten på våren. Det är viktigt att härda av plantorna gradvis genom att placera dem utomhus några timmar om dagen och successivt öka tiden över en vecka. Detta hjälper plantorna att anpassa sig till utomhusförhållandena och undviker chock från plötsliga temperaturförändringar.

Hur får du en riklig tomatskörd?

Olika tomatsorter behöver lite olika stöd och hjälp. En liten kompakt busktomat som ofta klarar sig ute tidigt utan stöd jämfört med en lång, ranglig bifftomat som behöver mycket stöd, ett skyddat läge och god omsorg för att hinna utveckla sin stora frukt. Tomater generellt trivs i full sol med massor av vatten! Vattningen ska vara kontinuerlig och rikligt - väldigt ojämn vattning kan leda till att tomaten spricker i skalet när den väl får vatten respektive blir liten och besk i smaken när de mognar utan tillräckligt med vatten. Så för en riklig skörd - vattna ordentligt!

Vad är hydroponisk odling?

Hydroponisk odling innebär att odla växter utan jord, där näringsämnen tillförs direkt till vattnet för att stimulera växttillväxten.

Tomatsorter i brett utbud hos Granngården

Handla tomatfröer hos Granngården, online eller i butik. Fröerna är noggrant utvalda och anpassade för nordiska förhållanden. God frölycka!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
33 produkter

Visar sida 1 av 2