Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tomatjord & Chilijord Hasselfors 40L

Art.nr:1263300

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Hasselfors gödslade Tomat- & Chilijord ger en god skörd och passar perfekt för odling i framför allt krukor eller växtbäddar på varma, skyddade platser.
  • För krukor och växtbäddar i varma skyddade läge
  • Kraftigt gödslad för näringskrävande växter
  • Till plantuppdragning och vidareodling
  • Perfekt till alla slags tomater, chili och paprika
  • Gödslad med extra kalium, kalcium och magnesium
  • Det går utmärkt att odla direkt i säcken

Produktdetaljer

Specialgödslad Tomat & chilijord för odling i krukor eller växtbäddar. Passar både för plantuppdragning och vidareodling till skörd. Jorden är gödslad med extra kalium, kalcium och magnesium för att säkra god smak och kvalitet. Långtidsverkande näring underhåller näringsstatusen. Mineralgödslad för att undvika problem med bekämpningsmedel. Till odling av alla slags tomater, chili och paprika men även till andra fruktgivande grönsaker. Jorden används främst till odling i krukor och växtbäddar på varma skyddade platser. Jorden är kraftigt gödslad och det går även utmärkt att odla direkt i påsen.

Plantera om småplantor uppdragna från frön eller sticklingar direkt i Tomat & chilijorden. Genom att plantera om flera gånger i allt större krukor stimuleras rotbildning och näringsupptagning när plantorna växer. Tänk på att ta till en rejäl jordvolym på den slutliga odlingsplatsen/krukan så att det blir lätt att vattna och gödsla. Tomater behöver minst 10 liter jord/planta.

Vattna regelbundet, soliga dagar kan plantorna behöva vattnas flera gånger om dagen. Tillsätt näring med bevattningsvattnet eller mylla ner fast gödsel i jordytan med start några veckor efter plantering. Vi rekommenderar Växtnäring Tomat & Grönsak som är ett vattenlösligt gödselmedel med en allsidig sammansättning väl anpassad till tomater, chili och andra fruktbärande grönsaker.

Tomat- och Chilijorden är kraftigt gödslad men både tomat och chili har en lång växtperiod och mer växtnäring behöver tillföras under växtsäsongen.


Sammansättning: Ljus torv (H2-4), mörk torv (H 6-8), bark, lera, kalk, mineralgödsel

Elektrisk konduktivitet (± 25 %): 40 mS/m

pH-värde (H2O): 5,5–6,5

Tillsatt näring per m3: 1,3 kg NPK 11-5-18 mikro, 1,5 kg långtidsverkande näring (CRF), 0,5 kg kalimagnesia, 0,3 kg kalksalpeter, 0,05 kg mikronäring

Tillsatt mängd i g/m³: Nitrat-+ammoniumkväve (NO3-N+ NH4-N): 190, Fosfor (P) 60, Kalium (K) 350, Magnesium (Mg) 250, Kalcium (Ca) 1700, Svavel (S) 220, Bor (B) 0,9, Koppar (Cu) 1,4, Järn (Fe) 5,5, Mangan (Mn) 4,5, Molybden (Mo) 0,4, Zink (Zn) 1,5

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.