Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelfrö & Vildfågelmix

Fågelfrö & vildfågelmix är trädgårdens festmåltid till dina kvittrande småfåglar. Servera och få snabbt besök! Granngården erbjuder dig ett noga utvalt sortiment av fågelfrön, vildfågelmix och fågelmat. Hos oss är du och dina fjäderklädda vänner i trygga händer.

Köp Fågelfrön & Vildfågelmix online hos Granngården!

Att se till att våra svenska småfåglar har gott om fågelfrön att tillgå är viktigt under alla årstider. Näringsrik fågelmat som olika typer av frön är dessutom en förutsättning för att fåglarna ska klara vintern. Det krävs alltså väldigt lite arbete för att vilda fåglar ska komma på besök i din trädgård!

Välj bland fröblandningar som småfågelmix och rena fågelfrön som hampfrön och solrosfrön. Eller jordnötter utan skal.

Fåglar som stannar kvar under vintern

Alla fåglar flyger inte söderut under vintern. Många fåglar övervintrar i Sverige; inklusive koltrast, blåmes, talgoxe, gråsparv, pilfink, skata, kaja, kråka, domherre och nötväcka. Dessa arter är anpassade för att klara av vinterkylan och kan hitta föda under de kalla månaderna, ofta med hjälp av fågelmatning i trädgårdar. Inte minst när köldknäpparna slår till – då kan det vara klurigt för dem att hitta tillräckligt med mat.

Hos Granngården hittar du frömix och viltfågelmix som uppskattas många. Från gråsparv, pilfink och bofink – till bergfink, grönfink, gråsiska, grönsiska och järnsparv.

Olika fåglar gillar olika fågelfrön. Men de flesta är uppskattar variationen av fröer. Generellt sett är det bra att välja fetthaltiga fågelfrön då de innehåller mer näring som är viktig under kallare årstider. Exempel på feta fågelfröer är solrosfrön och hampfrön.

Granngårdens egna fågelfrön

För att vara säker på att fåglarna får i sig lite extra bra näring av varierande sort är viltfågelblandning ett säkert kort. Om du fyller din fågelmatare eller ditt fågelbord med småfågelblandning kan du vara säker på att stora som små fåglar hittar något de tycker om.

På Granngården har vår även egen serie fågelfröblandningar för att kunna få dem precis så perfekta som vi vill! Spana in några av våra bäst i test- säljande kundfavoriter: 👇👇

Köp mjölmask till fågel online hos Granngården!
Köp mjölmask till fågel online hos Granngården!

Specialmix: Torkade mjölmaskar

Lanserades förra året och är en specialmix med torkade mjölmaskar. Det är den perfekta blandningen för de mindre fågelarterna med små och späda näbbar. Utmärkt att ge som extra tillskott under häckningssäsongen.

Mix för vildfågel: Basic & Premium

Basic: En ekonomiblandning som passar utmärkt för alla som fodrar stora volymer varje år. Den finns bland annat i 5 kg, 10 kg och 25 kg. Premium: En extra fet och helt vetefri blandning för finsmakarna! En av våra mest populära produkter. Den finns i 10-kilos förpackning.

Skalfri frömix

Slipp allt skräp i trädgården och spara på fåglarnas energi. Den skalfria mixen är optimal för koncentrerad, lättåtkomlig näring. För de minsta fåglarna passar en 5 kg-förpackning utmärkt.

FAQ om Fågelfrön

Vilket fågelfrö är bäst?

Det bästa fågelfröet varierar beroende på fågelart, tycke och smak. Generellt sett är solrosfrön mycket populära eftersom de är rika på fett och näring, vilket ger fåglarna den energi de behöver, särskilt under kalla vintermånader. Men även andra frön som hampa, jordnötter och olika typer av vildfågelfröblandningar kan vara utmärkta val. Variation i födan lockar olika fågelarter och ger en bredare näringskälla.

Vilka frön är bra för fåglar?

Olika frön attraherar olika fågelarter. Solrosfrön uppskattas av grönfinkar, domherrar, stenknäckar, talgoxar och nötväckor. Vildfågelfröblandningar som innehåller frön från solros, hirs, och lin lockar gråsparvar, pilfinkar, bofinkar, bergfinkar, grönfinkar, gråsiskor, grönsiskor och järnsparvar. Att erbjuda en mix av olika frön ökar chansen att attrahera en mångfald av fåglar till matplatsen.

Vilket är bäst, svarta eller strimmiga solrosfrön?

Både svarta och strimmiga solrosfrön har sina fördelar. Svarta solrosfrön har högre närings- och energiinnehåll, vilket gör dem särskilt bra för att ge fåglarna extra energi under vintern. Strimmiga solrosfrön, å andra sidan, är lättare att skala och uppskattas därför av många fågelarter som kanske har svårare att öppna de svarta fröna. Valet mellan svarta och strimmiga solrosfrön kan bero på vilka fågelarter du vill mata och deras specifika preferenser.

Vad innehåller vildfågelfrö?

Mix för vildfåglar är en blandning av olika frön som vanligtvis inkluderar vete, krossad majs, havre, svarthavre och hampa, ofta odlade i Sverige. Denna mix är utformad för att ge en varierad och näringsrik kost som tilltalar en bred skara av fågelarter. Vildfågelfröblandningar kan innehålla både stora och små frön för att locka allt från småfåglar som mesar och sparvar till större arter som duvor och finkar.

Hitta fågelfrön online på granngården.se med hemleverans eller köp i din lokala Granngården-butik. Granngården serverar det bästa: Frön för alla småfåglar i din trädgård.

Kategori & Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1