Gå till huvudinnehållet

Fågelfröblandningar & Småfågelmix

Att se till att våra svenska småfåglar har gott om fågelfrön att tillgå är viktigt under alla årstider. Näringsrik fågelmat som olika typer av fågelfrön är dessutom en förutsättning för att fåglarna ska klara vintern. Det är väldigt lite arbete som krävs för att vilda fåglar ska komma på besök i din trädgård! Vi på Granngården har stort hjärta för våra småfåglar och har därför tagit fram ett noga utvalt sortiment av fågelmat och fågelfrön. Välj bland fröblandningar som småfågelmix och rena fågelfrön som hampfrön och solrosfrön. Vi har också jordnötter utan skal i sortimentet.

Varför matar vi med småfågelmat på vintern?

många fåglar flyttar söder ut men en del del arter övervintrar. Det är t.ex. talgoxar, blåmesar, domherrar och koltrastar. När köldknäpparna slår till och allt är fruser eller täckt med snö kan det vara klurigt för dem att hitta tillräckligt med mat.

Vilka fåglar tycker om frömixer & vildfågelblandning?

Fröblandningar uppskattas av t.ex. gråsparv, pilfink, bofink, bergfink, grönfink, gråsiska, grönsiska och järnsparv. Olika fåglar gillar olika fågelfrön men de flesta är uppskattar variationen av fröer i mixerna. Generellt sett är det bra att välja feta fågelfrön då de innehåller mer näring som är viktig under kallare årstider. Exempel på feta fågelfröer är solrosfrön och hampfrön.

Vilka läckra fågelfrömixer finns på Granngården?

För att vara säker på att fåglarna får i sig lite extra bra näring av varierande sort är viltfågelblandning ett säkert kort. Om du fyller din fågelmatare eller ditt fågelbord med småfågelblandning kan du vara säker på att stora som små fåglar hittar något de tycker om. Vi på Granngården har vår egen serie fågelfröblandningar för att kunna få dem precis så perfekta som vi vill!

NYHET: Småfågelfrömix Special med torkade mjölmaskar

Helt ny för 2023 är Specialmixen med torkade mjölmaskar. Det är den perfekta blandningen för e mindre fågelarterna med små och späda näbbar. Utmärkt att ge som extra tillskott under häckningssäsongen.

Vildfågelmix:

Basic

Ekonomiblandning som passar utmärkt för alla som fodrar stora volymer varje år. Den finns bland annat i 5kg, 10kg och 25kg.

Premium

En extra fet och helt vetefri blandning för finsmakarna! En av våra mest populära produkter. Den finns i 10kg förpackning.

Skalfri

Slipp allt skräp i trädgården och spara på fåglarnas energi. Den skalfria mixen är optimal för koncentrerad, lättåtkomlig näring. För de minsta fåglarna passar en 5kg förpackning utmärkt.

Vart köper jag viltfågelblandning? Handla fågelfrön online och i butik

Beställ fågelmat, fågelmatare och fågelfrön online på granngården.se med hemleverans eller köp i din lokala Granngården-butik. Vi fågelfrön för alla småfåglar, stora som små, och kunnig personal som gärna svarar på just dina frågor. Välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
12 produkter

Visar sida 1 av 1