Gå till huvudinnehållet

Jordnötter

Vill du också ge småfåglarna näringsrik mat?

Jordnötter är näringsrik fågelmat med högt fettinnehåll som hjälper till att hålla fåglarna friska och mätta, särskilt under vintern. Hos oss på Granngården hittar du jordnötter med och utan skal i olika storlekar. Vi erbjuder alltid hemleverans när du beställer fågelmat online och du kan dessutom köpa dina jordnötter direkt i din lokala butik.

Fåglar som äter jordnötter

Undern vintern så är jordnötter en rik källa för fett och näring som hjälper småfåglar att klara kylan. De flesta fåglar tycker faktiskt om jordnötter men de är särskilt omtyckta av blåmes, gråsparv, nötväcka, större hackspett, pilfink och grönfink. Tänk på att starta tidigt om du vill mata småfåglar så fåglarna hinner vänja sig vid att hitta fågelmat i just dina fågelmatare.

Skalade jordnötter som fågelmat

Fördelen med jordnötter utan skal och skinn är att fåglarna får i sig mer näring. Med det bruna skalet borttaget kan fåglarna ta åt sig så mycket energi från jordnötterna som möjligt. Du slipper dessutom få jordnöttskal, skinn och fågelfrön i trädgården som annars lätt pickas bort av fåglarna.

Fågelmat jordnötter online

Hos oss på Granngården finns såväl jordnötter som fågelfrön, solrosfrön, talgbollar och annan fågelmat. Beställ online med hemleverans eller leverans till närmsta butik eller utlämningsställe. Du kan också köpa fågelmat i din lokala Granngården-butik. Välkommen!

4 produkter

Visar sida 1 av 1