Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Jordnötter

Vill du också ge småfåglarna nyttig och näringsrik mat som är en kraftfull energikälla? Jordnötter är näringsrik fågelmat med högt fettinnehåll som hjälper till att hålla fåglarna friska och mätta, särskilt under vintern. Hos oss på Granngården hittar du läckra skalade jordnötter i olika förpackningssstorlekar.

Vilka fåglar äter jordnötter?

Med sitt rika fettinnehåll är de är särskilt omtyckta av blåmes, gråsparv, nötväcka, större hackspett, pilfink och grönfink men de flesta småfåglar tycker om jordnötterna.

Jordnötter är generöst försedda med fett och utgör en favoritmat för fåglarna. Med hjälp av en jordnötsautomat kan du hålla dem mätta under lång tid. Fåglarna knäcker sedan försiktigt loss små bitar av jordnöt från dispensern.

Under vintern så är nötter en rik källa för fett och näring som hjälper småfåglar att klara kylan. Tänk på att starta tidigt om du vill mata småfåglar så fåglarna hinner vänja sig vid att hitta fågelmat i just dina fågelmatare.

Skalade nötter som fågelmat

Fördelen med jordnötter utan skal och skinn är att fåglarna får i sig mer näring. Med ytterhöljet och det bruna skalet borttaget kan fåglarna ta åt sig så mycket energi från jordnötterna som möjligt utan att behöva lägga tid på att skala nötterna.. Du slipper dessutom få skräpigt jordnötsskal i trädgården. Det är viktigt att nötterna inte är saltade eller rostade som de är till vårt fredagssnacks, det krävs bara små mängder salt för att våra småfåglar ska få problem med saltbalansen. Genom att köpa nötterna skalade sparar vi allt skal kvar på fabriken så det kan användas som biobränsle, istället för att frakta "luft" och oätbart skal.

Fakta om jordnötter

Visste du att jordnöten (Arachis hypogaea) egentligen inte en nöt, de växer under marken ner i jorden och är en baljväxt precis som bönor eller ärtor. Jordnöten är mycket energirik och innehåller även goda mängder av kalcium, zink, järn och selen. Nu för tiden förekommer den odlade varianten inte i vilt tillstånd och var troligtvis resultatet av en korsning mellan två närbesläktade arter för redan 10 000 år sedan. Jordnötsplantan är en ettårig örtliknande liten buske som blir ungefär 30cm hög.

Var produceras nötter?

Idag odlas jordnötter över stora delar av världen, även om de härstammar ursprungligen från Sydamerika runt Brasilien, Peru, Paraguay och Bolivia. Världens största producenter är Kina och Indien – de är helt enkelt väldigt stora länder. USA och Argentina är de länder som exporterar mest jordnötter.

👉👉 Bra att veta: Granngårdens jordnötter är testade för aflatoxin, kommer från Argentina och är fria från Malörtsambrosia. Kom ihåg att våra jordnötter är avsedda för våra fjäderklädda vänner och inte för oss människor 🙂

Fågelmat – köp jordnötter online

Hos oss på Granngården finns såväl jordnötter som fågelfrön, solrosfrön, talgbollar och annan fågelmat. Beställ online med hemleverans eller leverans till närmsta butik eller utlämningsställe. Vi erbjuder alltid hemleverans när du beställer fågelmat online och du kan dessutom köpa dina nötter direkt i din lokala butik. Välkommen!

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1