Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat Granngården Talgbollar 90g 100-p

Art.nr:1269959

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Ett storpack med 100st av Granngårdens energirika talgbollar med jordnötter och solrosfrön som ger extra fettinnehåll. Uppskattas av de flesta fågelarter!
  • Högt energiinnehåll, perfekt för vintermatning
  • Uppskattas av de flesta fåglar
  • Prisvärda för storförbrukaren
  • Innehåller ej palmolja eller soja
  • Fettet kommer från näringstät oxtalg
  • 100-pack Praktiskt storpack

Produktdetaljer

Talgbollarna innehåller jordnötter och solrosfrön som ger extra fettinnehåll och ger bättre sammansättning och upptagning för fåglarna.

I Granngårdens talgbollar undviker vi både palmolja och soja. Fettet kommer från näringsrik oxtalg.

Innehåll: Talg fett 25%, Vetekross 20%, Svarta solrosfrö 15%, Veteflingor 10%, Havregryn 10%, Gul hirs 8%, Jordnötter 6%, Kalciumkarbonat 6%

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!