Gå till huvudinnehållet

Fågelmat Granngården Jordnötter Skalade 5kg

Art.nr:1184610

Skalade jordnötter utan skinn så fåglarna kan tillgodose sig maximalt med energi. Uppskattas av blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och större hackspett.
  • Högt energiinnehåll -Perfekt för vintermatningen
  • Blancherade och skalade för att spara på fågelns energi
  • 5kg

Produktdetaljer

Med skalade jordnötter utan skinn kan fåglarna tillgodose sig maximalt med energi.

Alla våra jordnötter aflatoxintestas. Deras ursprung är Argentina vilket gör att de inte kan få problem med eller ge reaktioner från Malörtsambrosia (som kommer från Nordamerika). Nötterna är avsedda för djur och är inte livsmedelsgodkända.

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!