Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat Granngården Småfågelfrömix Special Mjölmaskar 5kg

Art.nr:1269703

 • Jordnära sortiment
 • Fri retur i butik
 • Öppet köp i 30 dagar
Fet och energirik mix av extra små kvalitativa fröer och torkade mjölmaskar. Anpassad för fåglar med små och smala näbbar för matning under vår-sommar-höst
 • Flyttfåglarnas favorit!
 • Anpassat för fåglar med tunn och smal näbb
 • Högt fett- och proteininnehåll
 • Med bl a mjölmaskar och russin
 • Vikt: 5kg

Produktdetaljer

Ge trädgårdens småfåglar det bästa med Granngårdens Småfågelfrömix Special! Denna blandning är fullpackad med näringsrika mjölmaskar och har ett högt innehåll av fett och protein. Fröblandningen är perfekt för alla småfåglar i trädgården, men den är särskilt anpassad för häckningssäsongen och våra sommargäster – de flyttfåglar som oftast har smalare näbbar.

Att ge småfåglarna rätt näring utan onödig ansträngning är av stor betydelse. Upp till 30% av vikten hos ett frö utgörs av dess skal, vilket minskar dess energivärde. I vår Småfågelfrömix från Granngården är alla ingredienser antingen skalfria eller har tunt skal som de flesta fåglar äter med lätthet. Det innebär att fåglarna kan dra nytta av näringsinnehållet utan att slösa energi på att skala fröna, och du slipper samtidigt röran av skal på marken. Under häckningen äter fåglarna stora mängder insekter, även våra vinterfåglar, och därför innehåller småfågelfrömixen även mjölmaskar.

 • Särskilt utformad för häckningssäsongen och våra sommargäster
 • Innehåller lätt smältbara ingredienser
 • Passar även flyttfåglar med smalare näbbar
 • Med mjölmaskar för extra näring

Småfågelfrömix Special är den första produkten i vår serie som kommer fokusera på våra sommargäster flyttfåglarna och häckningen men som givetvis även passar vinterfåglar.

Innehåll: Mjölmaskar, russin, skalade och hackade jordnötter, durra, havreflingor, veteflingor, nigerfrö, skalade solrosfrön, hela och brutna kärnor

Observera att produkten endast är avsedd för fåglar då den innehåller russin. Viktigt att smådjur, hundar och katter inte äter av den då det kan ge allvarliga njurproblem.

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Fåglar som gillar Granngårdens Småfågelfrömix: Rödhake, Kungsfågel, Lövsångare, Koltrast, Steglits, Ladusvala, Hussvala samt de flesta mesar och finkar såsom Bofink, Blåmes, Talgoxe med flera

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!