Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Talgbollar & Talgstång

Under vintern gör våra småfåglar av med extra mycket energi för att hålla värmen. Då är talgbollar en väldigt viktig näringskälla för att hålla de hungriga fåglarna mätta och starka. Faktum är att talgbollar är en stor energiboost för fåglarna tack vare högt energiinnehåll. Granngården har ett brett sortiment från klassiska talgbollar till läckra talgfröstänger med talg kombinerat med frö, frukt, insekter och annat smaskigt till fåglarna.

Vilka fåglar tycker om talgboll och talgstång?

Fett och proteinrik fågelmat som bakats runt en komposterbar pinne, och talgbollar, uppskattas av de flesta småfåglar. Till exempel blåmes, talgoxe, grönfink, nötväcka, pilfink, gråsparv, svartmes, större hackspett och trädkrypare.

Innehåll i talgbollar och talgkorvar

Talgbollar är en naturprodukt som består av olika sorters feta fågelfrön som solrosfrön och spannmål, och som är inbakade i talg eller vegetabiliskt fett. Granngårdens talgbollar innehåller ca. 520 kcal/100g vilket ger småfåglarna ett viktigt tillskott när det är kallt ute. Eftersom de har så högt fettinnehåll så håller de sig mjuka även när det är riktigt kallt och lämpar sig därför perfekt att mata småfåglar med under vintern. I vårt sortiment finns flera olika sorter och smaker, till exempel talgbollar med nötter och frukt. Vi har även olika sorters talgfröstänger som utvecklats för fåglar i Norden, som bland annat innehåller jordnötter.

👉👉 Bra att veta: I Granngårdens talgbollar undviker vi noggrant både palmolja och soja. Fettet i talgbollarna kommer från näringsrik oxtalg.

Vilka varianter av talgbollar, talgfröstänger och desserter hittar du hos oss?

Storpack talgbollar i hink

Hos oss på Granngården hittar du talgbollar i hink som förpackas utan nät. Våra smarta hinkar kommer i storpack á 50 st talgbollar av original, den extrafeta och smakliga sorten samt 75-pack av ekonomi-talgbollarna.

Talgbollar utan nät

Självklart erbjuder vi talgbollar utan nät, så djur inte kan fastna. Fördelen med talgbollar utan nät är framförallt att risken för fåglarna att fastna i nätet minskar men såklart även flera andra djur. Dessutom slipper du tomma nät i gräsmattan som nyfikna djur kan börja tugga på eller skada sig på. Onödigt förpackningsmaterial sparas in så vi förbrukar mindre plast. Förpackat utan nät är helt enkelt smartare! Placera bollarna i en fågelmatare för talgbollar. De innehåller inte palmolja, smakämnen eller färgämnen.

Talgkorvar

En energirik talgfröstång är bland det smaskigaste du kan bjuda dina fåglar på. De är särskilt utvecklade för nordisk vintermiljö och har till och med ännu högre näringstäthet än vanliga talgbollar. Den rejälaste av dem alla finner du i Leo & Wolf Talgfröstång Energi 600g med hela 739kcl/100g. Talgfröstängerna har högt energiinnehåll och är helt fria från palmolja, smakämnen eller färgämnen. De innehåller äkta talg! Animaliskt fett är mycket smakligt och energirikt för fåglarna. De kan man lätt hänga upp i sitt snöre, djuren kan inte fastna i något oönskat plastnät. De innehåller inte palmolja, smakämnen eller färgämnen.

Göra egna talgbollar? Vill du prova på att göra egna talgbollar till småfåglarna i vinter? Här får du tips och råd kring hur ni enkelt kan tillverka dina egna talgbollar.

Köp fågelmat och talgbollar online på granngården.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1