Gå till huvudinnehållet

Talgbollar

Under vintern gör våra småfåglar av med extra mycket energi för att hålla värmen.

Då är talgbollar väldigt viktig näringskälla för att hålla de hungriga fåglarna mätta och starka. Faktum är att talgbollar är en stor energiboost för fåglarna tack vare sitt rika innehåll. Dessutom tycker de flesta småfåglar om talgbollar, till exempel blåmes, talgoxe, grönfink, nötväcka, pilfink, gråsparv, svartmes, större hackspett och trädkrypare.

Innehåll i talgbollar

Talgbollar består av feta fågelfrön som solrosfrön som är inbakade i talg och vete. Granngårdens talgbollar innehåller ca. 520 kcal/100g vilket ger småfåglarna ett viktigt tillskott när det är kallt ute. Eftersom de har så högt fettinnehåll så håller de sig mjuka även när det är riktigt kallt pch lämpar sig därför perfekt att mata småfåglar med under vintern. I vårt sortiment finns flera olika sorter och smaker, till exempel talgbollar med nötter och frukt. Vi har även olika sorters talgfröstänger som utvecklats för fåglar i Norden, som bland anant innehåller jornötter. Talgfröstängerna har högt energiinnehåll och är helt fria från palmolja, smakämnen eller färgämnen.

Storpack talgbollar i hink

Hos oss på Granngården hittar du talgbollar i hink som förpackas utan nät. Våra smarta hinkar kommer i storpack á 50 st talgbollar.

Talgbollar utan nät

Självklart erbjuder vi talgbollar med och utan nät. Fördelen med talgbollar utan nät är framförallt att risken för fåglarna att fastna i nätet minskar. Dessutom slipper du tomma nät i gräsmattan som nyfikna djur kan börja tugga på. Fördelen med nät runt bollarna är att de är lätta att hänga upp i grenar eller hängare för fågelmat. De håller dessutom ihop bättre. Oavsett om du föredrar nät eller inte så är det alltid lätt att plocka bort näten och placera bollarna i en fågelmatare för talgollar.

Köp fågelmat och talgbollar online på granngården.se eller i butik!

15 produkter

Visar sida 1 av 1