Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmatare & Fågelbord

Visst är enstaka talgbollar bra fågelmat för småfåglar, men vill du locka många fåglar är det en fördel att ha flera foderplatser med fågelmatare och fågelbord! Om du hänger upp ett par stycken matare så minskar dessutom trängseln och fler av våra småfåglar kan komma åt den nyttiga och näringsrika fågelmaten. I Granngårdens sortiment finns ett stort utbud av fågelmatare och fågelbord. Vi har små och stora fågelmatare i olika former och färger med olika funktioner. Vi har även fågelmatare i form av hus, stugor och matare på stolpe som passar såväl fågelfrön, jordnötter för fåglar och talgbollar.

Fågelmatare för småfåglar

Fågelmatare ska vara utformade så att fågelmat och fågelfrön hålls torra och fåglarnas spillning inte hamnar i den. De kraven uppfyller samtliga fågelmatare och fågelbord i Granngårdens sortiment. Flera av våra frö- och nötautomater har dessutom smarta konstruktioner med skyddsnät eller luckor som stänger ute större fåglar, katter och andra smådjur så att mindre fåglar kan äta i lugn och ro. Perfekt så du kan mata småfåglar på bästa sätt.

Fågelmatare vid fönster och i träd

Kom ihåg att det är bra att hänga upp flera olika sorters talgbollshållare och fågelmatare vid fönster eller i träd i trädgården. På så sätt kan du enkelt se vilka fåglar som lockas till just dina matare och skapa en riktig symfoniorkester i trädgården! Ett annat bra tips är att placera matarna nära fågelholkar i trädgården. Läs mer här om hur du väljer rätt matare och hur du placerar fågelmatare bäst i trädgården.

När du börjat mata fåglar ska de matas hela vintern. Inte sluta mitt i vintern eller tidigt i januari när det är som kallast efer att småfåglarna har vant sig vid att hitta mat hemma i din trädgård.

Fågelbord för småfåglar

Fågelbordets estetik och utseende är kanske mindre viktigt för våra svenska småfåglar. Snarare bryr de sig om vilka fågelfrön som ligger på fågelbordet. Däremot kanske du vill pimpa din trädgård med ett annorlunda fågelbord som lyser upp under de mörkare månaderna? Vi har många olika fågelbord i sortimentet. Annars kanske en fågelmatarstation från Granngården där du hänger upp olika fågelbord, fröautomater och talgbollar kan passa? Smaken är som baken och därför har vi sett till att fylla vårt utbud till bredden för dina preferenser. Glöm dock inte bort att komplettera med rätt typ av fågelfrön som solrosfrön och hampfrön, för att även få besökande småfåglar till fågelbordet!

Välj bland våra fågelmatare och fågelbord och köp i butik eller online på granngården.se med leverans direkt till din dörr!

Kategori & Filter
    • Populära
38 produkter

Visar sida 1 av 2