Gå till huvudinnehållet

Fågelmatare & Fågelbord

Visst är enstaka talgbollar bra fågelmat för småfåglar, men vill du locka många fåglar är det en fördel att ha flera foderplatser med fågelmatare och fågelbord!

Om du hänger upp ett par stycken matare så minskar dessutom trängseln och fler av våra småfåglar kan komma åt den nyttiga och näringsrika fågelmaten.

I Granngårdens sortiment finns ett stort utbud av fågelmatare och fågelbord. Vi har små och stora fågelmatare i olika former och färger med olika funktioner. Hos oss hittar du både svarta, orangea, vita, träfärgade och gröna fågelautomater. Vi har även fågelmatare i form av hus, stugor och matare på stolpe som passar såväl fågelfrön, jordnötter för fåglar och talgbollar.

Fågelmatare för småfåglar

Fågelmatare ska vara utformade så att fågelmat och fågelfrön hålls torra och fåglarnas spillning inte hamnar i den. De kraven uppfyller samtliga fågelmatare och fågelbord i Granngårdens sortiment. Flera av våra frö- och nötautomater har dessutom smarta konstruktioner med skyddsnät eller luckor som stänger ute större fåglar, katter och andra smådjur så att mindre fåglar kan äta i lugn och ro. Fågelmataren Roamwild PestOff har en lucka som fälls ner när ett större djur landar på pinnen och skyddar på så sätt maten, så enbart småfåglarna har tillgång till den.


Fågelmatare vid fönster och i träd

Kom ihåg att det är bra att hänga upp flera olika sorters talgbollshållare och fågelmatare vid fönster eller i träd i trädgården. På så sätt kan du enkelt se vilka fåglar som lockas till just dina matare och skapa en riktig symfoniorkester i trädgården! Ett annat bra tips är att placera matarna nära fågelholkar i trädgården.

Fågelbord för småfåglar

Fågelbordets estetik och utseende är kanske mindre viktigt för våra svenska småfåglar. Snarare bryr de sig om vilka fågelfrön som ligger på fågelbordet. Däremot kanske du vill pimpa din trädgård med ett annorlunda fågelbord som lyser upp under de mörkare månaderna? Vi har många olika fågelbord i sortimentet.

Annars kanske en fågelmatarstation från Granngården där du hänger upp olika fågelbord, fröautomater och talgbollar kan passa? Smaken är som baken och därför har vi sett till att fylla vårt utbud till bredden för dina preferenser. Glöm dock inte bort att komplettera med rätt typ av fågelfrön som solrosfrön och hampfrön, för att även få besökande småfåglar till fågelbordet!

Välj bland våra fågelmatare och fågelbord och köp i butik eller online på granngården.se med leverans direkt till din dörr!

67 produkter

Visar sida 1 av 3