Gå till huvudinnehållet

Fågelmat Granngården Vildfågelmix 10kg

Art.nr:1167257

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En allsidig mix av solrosfrö, hampfrö, vete, havre och sorgum där de flesta övervintrande fågelarterna, både stora och små, kan hitta sitt egna favoritfrö.
  • Allsidig mix som passar många fåglar
  • Innehåller solrosfrö, hampfrö, vete, havre och sorgum
  • 10kg

Produktdetaljer

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Innehåll: Solrosfrö, hampfrö, vete, havre, sorgum

Miljömärkning

Miljömärke Bower

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!