Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hampfrö

Näringsrika hampfrö är fettrik fågelmat som innehåller massor av energi. Hampafrön är särskilt bra att ge till fåglarna under kallare perioder tack vare just den höga andelen fett och energi. Det är nämligen det som hjälper fåglarna att bättre hålla värmen under vintern. Hampafrön innehåller hälsosamma fetter och och har ett högt innehåll av både protein och fibrer. Du kan både hälla dina hampafrön i ett fågelbord eller i en fågelmatare eller som du hänger på träd.

Vilka fåglar tycker om Hampfrö?

Fåglar som tycker om hampafrön är bland annat Grönfink, Bofink, Bergfink, Gråsparv, Pilfink, Entita, Talltita, Talgoxe, Domherre, Nötväcka, och Hämpling. Särskilt Domherren håller hampafrö som en stor favorit.

Hur passar Hampafrö som fågelmat?

Hampafrö är mycket fett och energirika frön. De mjuka, glatta fröna passar utmärkt som fågelmat.

Hampa passar bra att blanda med andra sorters fröer för god variation på fågelbordet. Fröna innehåller massor av fett och energi samtidigt som de också är proteinrika. Det finns många olika sorters hampa. Industrihampa odlas för sina goda egenskaper med starka fibrer som man kan tillverka rep av, hampfiber kan använda som isolering och en mängd andra användningsområden. Oljehampa vilket är den sortens hampfrö som säljs som fågelmat pressas annars till hampolja som används i matlagning och även till djurfoder. Det är inte samma sorts hampa som man framställer cannabis från. Så om något enskilt frö får för sig att börja gro nedanför fågelmataren, var inte orolig - den kan inte användas som en drog och är inte olaglig.

Köp Hampfrö på Granngården

Köp hampafrö till fåglar online på granngården.se med leverans hem till dig eller ditt närmaste utlämningsställe! Du kan självklart också köpa hampafrön i närmsta Granngårdenbutik.

Kategori & Filter
    • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1