Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat Granngården Jordnötter Skalade Hink 5kg

Art.nr:1167213

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Skalade jordnötter utan skinn så fåglarna kan tillgodose sig maximalt med energi. Uppskattas av blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och hackspett
  • Högt energiinnehåll, perfekt för vintermatning
  • Alla våra jordnötter aflatoxintestas
  • Vikt: 5kg
  • Deras ursprung är Argentina vilket gör att de inte kan få problem med eller ge reaktioner från Malörtsambrosia (som kommer från Nordamerika)
  • Blancherade och skalade för att spara på fågelns energi
  • Uppskattas bland annat av blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och större hackspett

Produktdetaljer

Med skalade jordnötter utan skinn kan fåglarna tillgodose sig maximalt med energi. Nötterna är avsedda för våra djur och är inte livsmedelsgodkända.

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Granngården

Granngården erbjuder dig allt du behöver för ett jordnära liv. Här hittar du våra egenproducerade produkter för odling, trädgård och lantbruk, inklusive allt du behöver för dina husdjur och lantdjur. Våra foder säljs i stora volymer över hela landet och är mycket populära genom sin kombination av genomtänkt innehåll, hög kvalitet på råvarorna och ett förnuftigt pris. Välkommen och låt dig inspireras av vårt 140-åriga arv!