Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmatare Orthex Kåtan Grön 2L

Art.nr:1265468

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Rymlig svensktillverkad fågelmatare av återvunnenplast. Den genomskinliga överdelen gör det enkelt att se när det är dags att fylla på fågelmat.
  • Tillverkad i Sverige av återvunnen plast
  • Rymmer 2 liter
  • Mått: 27x27x24cm
  • Kan monteras på pinne, hängas upp i en krok eller ett snöre i ett träd
  • Genomskinlig överdel som gör det enkelt att se när det är dags att fylla på fågelmat

Produktdetaljer

Rymlig svensktillverkad fågelmatare med genomskinlig överdel som gör det enkelt att se när det är dags att fylla på fågelmat. Kan monteras på pinne, hängas upp i en krok eller ett snöre i ett träd.

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Orthex

Orthex är en av de ledande tillverkarna av plastkrukor och trädgårdsprodukter i Sverige. Sedan 1992 har Orthex erbjudit innovativa lösningar för att hjälpa trädgårdsälskare att skapa en vacker och hållbar trädgård. Med en stark fokus på miljövänlighet och hållbarhet, är Orthex ett varumärke som är välkänt för sin kvalitet och tillförlitlighet.