Gå till huvudinnehållet

Fågelmat

För att våra småfåglar ska må bra året runt är det viktigt att vi ger dem näringsrik fågelmat. Särskilt viktigt är det att mata småfåglarna under vintern. Hos oss på Granngården hittar du ett brett sortiment av fågelmat, från solrosfrön och jordnötter till talgbollar, fröblandningar och hampfrön. Självklart har vi även ett stort sortiment av fågelbord och matare för fåglar.

Beställ online med smidig leverans hem eller till butik, eller köp direkt i din lokala Granngården-butik.

Vilken fågelmat är bäst?

Det kan vara klurigt att veta vilken mat som är bäst för vilken typ av småfågel, men rent näringsmässigt är feta fågelfrön som solrosfrön, hampfrön och jordnötter optimala som fågelmat för våra småfåglar. De flesta småfåglar gillar bröd men det innehåller inte i närheten av lika mycket näring som fågelfrön och räcker inte som näring för varken vuxna småfåglar eller fågelungar. Därför är det viktigt, särskilt under vinterhalvåret, att komplettera med fettrik fågelmat.

Fågelfrön och fågelfröblandningar

I Granngårdens sortiment har vi allt från solrosfrön, hampfrön, vildfågelmix och jordnötter till småfåglar. Våra populära Vildfågelmixar är färdiga fågelfröblandningar som innehåller något för alla fåglar, som solrosfrö, hampfrö, vete, havre och sorgum. Våra fröblandningar passar både stora och små fåglar och finns både med och utan skal.

Att fylla ett fågelbord eller en fågelmatare med fågelfrön är ett säkert sätt att locka småfåglar till din trädgård och säkerställa att de får i sig näringsrik mat. Det är också ett bra tips att sätta upp fågelholkar i anslutning till fågelmatarna.

Vi gillar vildfågelmix:

De allra flesta fåglarna hittar sin favorit i dessa blandningar, både stora och små fåglar. .

Solrosfrön

Solrosfrön är näringsrik fågelmat som uppskattas av de flesta fåglar, store som små. I vårt sortiment finns såväl svarta som strimmiga solrosfrön så alla fåglar hittar sin favorit. Generellt sett är svarta solrosfrön mer näringsrika än strimmiga och något mer populära hos vissa fåglar.

Vi gillar solrosfrön:

Bergfink, björktrast, blåmes, bofink, domherre, entita, gråsiska, gråsparv, grönfink, koltrast, nötväcka, pilfink, steglits, stenknäck, svartmes, talgoxe och talltita.

Jordnötter

Jordnötter innehåller mycket fett vilket hjälper fåglarna hålla sig mätta och varma särskilt under vintern. I vårt sortiment finns både oskalade och skalade jordnötter beroende på vad just du föredrar.

Vi gillar jordnötter:

Blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink och större hackspett.

Hampfrön

Hampafrön innehåller mycket energi och fett och är därför extra bra att ge under kallare perioder. De inneåller även mycket fibrer och protein. Domherren håller Hampafrön som favorit, men även många andra fåglar uppskattar dem.

Vi gillar hampfrön:

Blåmes, bofink, domherre, entita, gråsiska, gråsparv, grönfink, grönsiska, hämpling, nötväcka, pilfink, stenknäck, talgoxe och talltita.

Talgbollar

När det är kallt gör fåglarna av med extra mycket energi och då är talgbollar viktiga för hungriga småfåglar. Granngårdens talgbollar innehåller cirka 520 kcal/100g vilket ger fåglarna ett bra tillskott av fågelmat under vintern. Tack vare ett högt fettinnehåll håller talgbollarna sig mjuka även när det blir riktigt kallt. Förutom bollar har vi även talgfröstänger med frukt och nötter i sortimentet.

Vi gillar talgbollar:

Blåmes, gråsparv, grönfink, nötväcka, pilfink, större hackspett, svartmes, talgoxe och trädkrypare.

Läs mer om hur du bäst tar hand om våra värdefulla småfåglar i trädgården i vår stora småfågelguide.

Ta hand om svenska småfåglar i vinter och köp fågelmat online på granngården.se eller i butik! Kom ihåg att vi alltid erbjuder hemleverans ända fram till dörren, ditt närmsta utlämningsställe eller till butik.så du slipper släpa på tunga säckar eller smutsa ner bagaget med utspillda fågelfrön. Enkelt, smart och smidigt!

Filter
    • Populära
44 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier