Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat

För att våra småfåglar ska må bra året runt är det viktigt att vi ger dem näringsrik fågelmat. Särskilt viktigt är det att mata småfåglarna under vintern. Hos oss på Granngården hittar du ett brett sortiment av fågelmat, från solrosfrön och jordnötter till talgbollar, vildfågelfrö och hampfrön. Självklart har vi även ett stort sortiment av fågelbord och matare för fåglar. Det är fantastiskt trevligt att få besök i din trädgård av vilda fåglar som kommer och lär sig vara i din trädgård eller i ditt bostadsområde.

Vilken fågelmat är bäst?

Det kan vara klurigt att veta vilken mat som är bäst för vilken typ av småfåglar, men rent näringsmässigt är feta fågelfrön som solrosfrön, hampfrön och jordnötter utan skal optimala som fågelmat för våra småfåglar, det passar de flesta fåglar. De flesta småfåglar gillar bröd men det innehåller inte i närheten av lika mycket näring som fågelfrön och räcker inte som näring för varken vuxna småfåglar eller fågelungar. Därför är det viktigt, särskilt under vinterhalvåret, att komplettera med fettrik fågelmat.

På samma sätt som olika fågelarter äter olika former av fågelmat så varierar även fåglarnas kost mellan de olika årstiderna. Det är enkelt att hitta fröblandningar som passar våra vanligaste småfåglar som övervintrar i Sverige. Det är dessutom enkelt att komplettera viltfågelfrö med sådant som har blivit över i hushållet. Det finns saker som är ofarligt att ge till småfåglarna t.ex. den fettrika svålen ifrån julskinkan. Ska du mata fåglarna med rester från hushållet så tänk på att möss och råttor också tycker det är supersmaskigt! Det är också viktigt att hygienen hålls god så inte fåglarna få i sig någonting som är giftigt. Våra småfåglar har också t.ex. saltrika livsmedel de inte tål och bullar med saffran är giftigt för dem.

Vad finns det för småfågelmat och fågelfröblandningar?

I Granngårdens sortiment har vi många olika småfågelblandningar med allt från solrosfrön, hampfrön, vildfågelmix och jordnötter till småfåglar. Våra populära Vildfågelmixar är färdiga fågelfröblandningar som innehåller något för alla fåglar, som solrosfrö, hampfrö, vete, havre och sorgum. Våra vildfågelfröblandningar passar både stora och små fåglar och finns både med och utan skal. Att fylla ett fågelbord eller en fågelmatare med fågelfrö är ett säkert sätt att locka småfåglar till din trädgård och säkerställa att de får i sig näringsrik mat. Det är också ett bra tips att sätta upp fågelholkar i anslutning till fågelmatarna.

Hur tar jag hand om fåglarna i trädgården på bästa sätt?

Läs mer om hur du bäst tar hand om våra värdefulla små fåglar i trädgården i vår stora småfågelguide. Det finns flera tips och tricks för när olika fåglar kommer på besök och vi vill ta hand om dem lite extra.

Vart kan jag köpa fågelmat? Handla hos oss på Granngården

Ta hand om svenska småfåglar i vinter och köp fågelmat online på granngården.se eller i butik! Kom ihåg att vi alltid erbjuder hemleverans av vildfågelfrö ända fram till dörren, ditt närmsta utlämningsställe eller till butik.så du slipper släpa på tunga säckar eller smutsa ner bagaget med utspillda fågelfrön. Enkelt, smart och smidigt!

Kategori & Filter
    • Populära
41 produkter

Visar sida 1 av 2