Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat Leo & Wolf Talgfröstång Energi 600g

Art.nr:1260636

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Energirik talgfröstång med naturlig oxtalg, särskilt utvecklad för nordisk vintermiljö. Förpackad utan nät för att fåglar och andra djur inte kan fastna.
  • Högt energiinnehåll 739kcl/100g
  • Perfekt för vintermatningen
  • Vikt: 600g
  • Innehåller ej palmolja, smakämne eller färgämne

Produktdetaljer

Gör så här

1. Skär försiktigt i plasten, som visas på bilden, lämna 1-3 cm plast i båda ändorna av din talgfröbar

2. Ta bort plasten runt mitten av talgfröbaren och häng upp utomhus på passande plats (kan även skalas helt och läggas i en talgbollsmatare)

3. För att underlätta för fåglarna kan du trycka in tandpetare eller grillspett genom din talgfröbar som sittpinnar

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.