Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Fågelmat Leo & Wolf Talgfröstång Jordnöt 600g

Art.nr:1260637

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Energirik talgfröstång med jordnötter, särskilt utvecklad för nordisk vintermiljö. Förpackad utan nät vilket gör att fåglar och andra djur inte kan fastna.
  • 19 % jordnötter
  • Vikt: 600g
  • 47% fett (nöttalg)
  • Högt energiinnehåll 662kcal/100g -Perfekt för vintermatningen
  • Innehåller inte palmolja, smakämnen eller färgämnen
  • Förpackad utan nät så att inte fåglar eller andra djur ska kunna fastna

Produktdetaljer

Talgfröbaren har utvecklats för vildfåglar i den nordiska regionen så att de ska få den energi de behöver för att klara vintern och snabbt kunna komma igång med häckningen på våren. Fågelmaten har ett högt energiinnehåll med viktiga fetter och proteiner från nöttalg.

Talgfröbaren är innovativt förpackad utan nät så att fåglarna inte ska kunna fastna. Genom hela produkten löper istället en tråd vilket gör att den inte behöver ett nät runt sig.

Gör så här

1. Skär försiktigt i plasten, som visas på bilden, lämna 1-3 cm plast i båda ändorna av din talgfröbar

2. Ta bort plasten runt mitten av talgfröbaren och häng upp utomhus på passande plats (kan även skalas helt och läggas i en talgbollsmatare)

3. För att underlätta för fåglarna kan du trycka in tandpetare eller grillspett genom din talgfröbar som sittpinnar

Varför matar vi våra småfåglar? Utefåglarna här i Sverige får bättre livsvillkor om vi ger dem mat. Då kan vi hjälpa till att bevara bestånden och mångfalden med den balans i naturen som fåglarna skapar genom att hålla efter oönskade skadeinsekter i trädgården, skogen och på fältet. Fåglarna ger oss också mycket glädje -för vad vore våren och sommaren utan fågelsång? Visste du att vissa insektsätande arter kan äta flera tusen myggor på en enda dag?

Hur lyckas du med att locka fåglarna till din trädgård? Ska du lyckas med att locka fåglar till dig bör du starta tidigt med fågelmatningen så fåglarna vänjer sig vid att det finns mat hos dig. Utefåglarna behöver varje dag äta 4-5 gånger sin egen vikt i föda. Det blir extra ansträngande på vintern när de dessutom har färre timmar dagsljus och kylan som kräver mycket energi att stå emot.

Ska fåglarna få mat på sommaren? Under vår och sommar behövs extra mycket föda för att lyckas bra med häckningen, så sluta inte mata fåglarna under sommaren.

Förvaring Förvara oöppnad produkt mörkt och svalt. Vid extremt kallt väderlag kan man ta in öppnad talgfröbar över natten för att tina den och sedan hänga ut den igen dagtid.

Sammansättning Animaliskt fett, havre, jordnötter, vegetabilisk olja

Tillsatser Konserveringsmedel (E202, E320)