Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Droppbevattning

Klick, klick, klick – klart! Droppbevattning är ett hållbart bevattningssystem som ger precis rätt mängd vatten till varje odling. På så sätt kan du äntligen slippa att dina odlingar torkar ut eller tvärtom övervattnas. Med hjälp av olika slangar, munstycken och vattenspridare fördelas vattnet på önskat sätt, helt utan ansträngning för dig! Hos Granngården hittar du allt du behöver.

Bäst droppbevattning på marknaden är inställda med timer och fungerar därför som automatiska bevattningssystem. Dessutom, som en bonus: de är lätta att installera och sköter sig själva från start. Perfekt! Droppbevattning omfamnar och berikar det mesta i din trädgård. Här är några exempel 👇👇

✔︎ Droppbevattning för krukor
✔︎ Droppbevattning för pallkrage
✔︎ System för plantrader när du odlar på friland
✔︎ System för rabatter
✔︎ Fuktslang för häckplantor

Hos oss på Granngården hittar du allt ifrån kompletta droppbevattningssystem från Gardena och Greenline till droppslang, vattenspridare, sprutmistol & sprutmunstycke, slangkopplingar och bevattningspump (om du ska ansluta till en regnvattentunna). Alla Gardenas produkter går att koppla ihop med varandra så du kan enkelt komplettera med droppvattning till krukor om du köpt för pallkragar, till exempel.

Varför droppbevattning?

Utforska fördelarna med droppbevattning! Spar tid och vatten samtidigt som dina växter får exakt rätt mängd vatten.

✔︎ Hållbart! Automatisk bevattning sparar vatten, tid och pengar
✔︎ Noll ansträngning för dig, du behöver inte ens vara hemma. Perfekt för dig som reser mycket eller vill lägga tiden på annat än trädgård
✔︎ Slipp torka eller övervattning - exakt rätt mängd vatten för dina odlingar
✔︎ Inget onödigt vattenspill! Spara upp till 70 % vatten jämfört med en vanlig vattenslang
✔︎ Kan anslutas till en regnvattentunna, då går det åt ännu mindre vatten
✔︎ Motverkar ogräs då jordytan inte vattnas utan rötterna. Av samma anledning minskar risken för svampangrepp på blad och stjälkar
✔︎ Jättelätt att anlägga! Klick, klick, klick – klart!
✔︎ Knappt något underhåll
✔︎ Flexibla slangar – du kan enkelt flytta droppbevattningssystemet vid behov

Så fungerar droppbevattning

Droppbevattningssystemet fungerar genom att långsamt droppa vatten vid växternas rötter via munstycken. Detta görs med ett lågt vattentryck som säkerställer att dina odlingar får en liten dos vatten kontinuerligt. Beroende på vilket munstycke du väljer så fördelas vattnet olika.

Systemen är flexibla och det är en slang som pumpar ut vattnet till munstyckena. Det finns en rad olika munstycken att välja bland som till exempel punktsprutare, mikrospray och dropputsläpp.

Tips! Tänk på att munstycket ska sitta en bit ifrån stjälken så vattnet inte samlas precis vid rothalsen.

Vem passar droppbevattning?

Den som vill spara tid och säkerställa optimala förutsättningar för sina odlingar (så med andra ord – alla!). Oavsett om du har en stor parkliknande trädgård eller en liten radhusträdgård kan en bevattningssystem vara receptet för enkel och lyckad odling. Du kan använda droppbevattning till pallkragar, upphöjda odlingsbäddar, krukor, gräsmatta och buskar.

Har du en liten trädgård räcker ofta ett enda bra droppbevattningssystem. Har du större trädgård kan du behöva komplettera med droppslangar och sprutmunstycken.

Anlägga droppbevattningssystem

Det är otroligt enkelt att anlägga ett bevattningssystem! Med hjälp av färdiga kit följer alla delar med. Det enda du behöver göra är sätta ihop dem, ansluta dem till en vattenkälla och bestämma var du vill ha dina munstycken. Klart! Läs gärna vår guide för att anlägga droppbevattning här >

Gardena droppbevattning – färdiga startkit

Vi erbjuder färdiga startpaket från Gardena och Greenline som gör det enkelt och smidigt att komma igång. Gardena Micro Drip System för pallkragar och Gardena Micro Drip System för krukor. Du får alla delar du behöver till de olika ändamålen och är igång på ett kick! Inklusive tryckutjämnare till droppslang.

För att göra det ännu smidigare passar alla olika typer av Gardena droppbevattningsystem ihop med varandra. Det går därför hur bra som helst att köpa till delar om du till exempel vill utöka bevattningen till gräsmattan eller dina krukor. Och vi har även ett solcellsdrivet droppbevattningssystem från Greenline.

Köp droppbevattningssystem hos Granngården

Vare sig du vill ha automatisk bevattning, färdiga kit eller sätta ihop ett system med droppslang, bevattningstimer och ventiler har vi produkterna för dig. Spana in sortimentet online och i butik. Lycka till med trädgårdssäsongen!

Kategori & Filter
    • Populära
60 produkter

Visar sida 1 av 2