Gå till huvudinnehållet

Vattenspridare

Varför behövs en vattenspridare? En varm sommar är bra för tillväxten i trädgården, men kräver samtidigt uppassning med vattning. Att sköta bevattning helt på egen hand kan vara tidskrävande och innebära en hel del arbete. För att göra bevattningen smidig och avlasta dig i ditt vattnande är en vattenspridare ett fantastiskt bra hjälpmedel.

Bra för växterna i trädgården och bra för din helt plötsligt utökade ledighet tack vare mindre vattningsarbete.

Granngården har flera vattenspridare som passar för olika trädgårdar och gräsmattor. Du kan välja spridare från Granngårdens egna varumärke eller marknadsledande Gardena. Gardenas vattenspridaren finns i olika utföranden och former. Allt för att du ska hitta en vattenspridare som passar din trädgårds utformning. Köp en vattenspridaren i Granngårdens butiker eller köp en vattenspridaren online på granngården.se.

Köpa vattenspridare och regnvattenspridare

Har du stuprör som samlar upp mycket regnvatten, är det ekonomiskt fördelaktigt och miljövänligt att spara in på kranvattnet. Antingen samlar du upp regnvatten i en regnvattentunna och sprider ut för hand med en vattenkanna, eller så kopplar du en regnvattenspridare direkt till stupröret. Med hjälp av regnvattenspridaren i plast kan du sedan fördela ut regnvatten till intilliggande växter, träd eller rabatter när det väl regnar och rinner ner i stuprännan.

Använda vattenspridaren i trädgården

Utan ett automatiskt bevattningssystem behövs det vattnas manuellt. För att minska ner det manuella vattnandet är vattenspridaren optimal. Välj om du vill ha en vattensprinkler som sprider vattnet i en cirkel runt sig eller en vattenspridare som sprider vattnet i en ruta. Koppla vattenspridaren till vattenslangen och låt spridaren göra bevattningen åt dig.

Sprinklerslang

Det finns speciella vattenslangar med sprinklerfunktion i slangen som kan underlätta vattnandet i rabatten exempelvis. Lägg ut slangen och starta vattnet. Du har då en vattenspridare direkt i vattenslangen som fördelar ut vattnet i sin direkta omgivning.

Vattna gräsmattan med vattenspridare

Gräsmattan är ofta ett större område som mår bra av extra vatten när det är torrt. Koppla din nya vattenspridare till slangen och starta vattningen. När det vattnade området är vått 10-15 cm ner i jorden är det dags att flytta vattenspridaren. Med en regnvattenmätare eller behållare intill spridaren vet du att det är lagom att flytta spridaren när den samlat upp 25 mm vatten. 

Under högsäsong på sommaren är det optimalt att vattna tidigt på morgonen när det är som svalast och innan temperaturen hinner stiga. Om du har möjlighet att vattna med spridaren då är det bäst. Annars är kvällen när temperaturen sjunker också ett bra tillfälle att ställa fram vattenspridaren. Läs mer om hur du får den grönaste gräsmattan.

Köp marknadens bästa vattenspridare i Granngårdens butiker eller online på granngården.se.

Filter
    • Populära
19 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier