Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vattenspridare

Varför behövs en vattenspridare? En varm sommar främjar tillväxten i trädgården, men kräver samtidigt regelbunden vattning. Att hantera bevattning helt på egen hand kan vara tidskrävande och innebära en hel del arbete. För att göra bevattningen smidig och avlasta dig i ditt vattnande är en vattenspridare ett fantastiskt bra hjälpmedel.

Vattenspridare och sprinkler. Sprinkler system, rotvattnare och regnvattenspridare. En sak är säker, oavsett namn: Alla spridare släcker törsten för din gräsmatta och ditt trädgårdsland. Välj den vattenspridare du önskar, koppla den enkelt till vattenslangen och ställ in önskad funktion – vinka hejdå till att vattna för hand!

Jämn bevattning – oscillerande vattenspridare

Under sommarens värme är en oscillerande vattenspridare perfekt för jämn bevattning av gräsmattor. En oscillerande vattenspridare är en typ av sprinkler som rör sig fram och tillbaka i en jämn, pendlande rörelse för att sprida vatten över ett område, vanligtvis för att vattna gräsmattor eller trädgårdar. Du får en jämn bevattning med möjlighet att justera räckvidden.


Granngården har flera vattenspridare som passar för olika trädgårdar och gräsmattor. Du kan välja spridare från Granngårdens egna varumärke eller marknadsledande Gardena. Gardenas vattenspridare finns i olika utföranden och former. Allt för att du ska hitta en vattenspridare som passar din trädgårds utformning.

Köpa vattenspridare och regnvattenspridare

Har du stuprör som samlar upp mycket regnvatten, är det ekonomiskt fördelaktigt och miljövänligt att spara in på kranvattnet. Antingen samlar du upp regnvatten i en regnvattentunna och sprider ut för hand med en vattenkanna, eller så kopplar du en regnvattenspridare direkt till stupröret. Med hjälp av regnvattenspridaren i plast kan du sedan fördela ut regnvatten till intilliggande växter, träd eller rabatter när det väl regnar och rinner ner i stuprännan.

Använda vattenspridaren i trädgården

Utan ett automatiskt bevattningssystem, sprinkler system, behövs det vattnas manuellt. För att minska ner det manuella vattnandet är vattenspridaren optimal. Välj om du vill ha en vattensprinkler som sprider vattnet i en cirkel runt sig eller en vattenspridare som sprider vattnet i en ruta. Koppla vattenspridaren till vattenslangen och låt spridaren göra bevattningen åt dig.

Sprinklerslang

Det finns speciella vattenslangar med sprinklerfunktion i slangen som kan underlätta vattnandet i rabatten exempelvis. Lägg ut slangen och starta vattnet. Du har då en vattenspridare direkt i vattenslangen som fördelar ut vattnet i sin direkta omgivning.

Vattna gräsmattan med vattenspridare

Gräsmattan är ofta ett större område som mår bra av extra vatten när det är torrt. Koppla din nya vattenspridare till slangen och starta vattningen. När det vattnade området är vått 10-15 cm ner i jorden är det dags att flytta vattenspridaren.

Med en regnvattenmätare eller behållare intill spridaren vet du att det är lagom att flytta spridaren när den samlat upp 25 mm vatten. Under högsäsong på sommaren är det optimalt att vattna tidigt på morgonen när det är som svalast och innan temperaturen hinner stiga. Om du har möjlighet att vattna med spridaren då är det bäst. Annars är kvällen när temperaturen sjunker också ett bra tillfälle att ställa fram vattenspridaren. Läs mer om hur du får den grönaste gräsmattan.

Vanliga frågor:

Vilken vattenspridare ska man välja?

Granngården erbjuder högkvalitativa vattenspridare och sprinklers från välkända varumärken. Både Gardena AquaZoom och Gardena AquaZoom Compact är två oscillerande vattenspridare som nästan alltid hamnar högt upp på prispallen. Gardena sprinkler – bäst i test? Absolut!

Vilken tid på dygnet är bäst att vattna gräsmattan?

Den optimala tiden för att vattna gräsmattan är tidigt på morgonen. Under denna tid absorberar gräset effektivt vatten utan att det avdunstar för snabbt, och det ger tillräckligt med tid för att gräsmattan ska torka innan kvällen, vilket minskar risken för svamp och sjukdomar. Vattnar du mitt på dagen försvinner mycket vatten på grund av avdunstning, och att vattna på kvällen kan locka till sig sniglar och andra skadedjur, som trivs i fuktiga förhållanden.

Hur länge bör man använda en vattenspridare för bevattning?

Istället för att småskvätta ofta bör du vattna rikligt vid varje tillfälle, men mer sällan. Om du använder en vattenspridare bör du låta den gå i cirka 30-40 minuter, vilket vanligtvis resulterar i en bevattning på ca 10-15 mm.


Köp marknadens bästa vattenspridare i Granngårdens butiker eller online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
8 produkter

Visar sida 1 av 1