Gå till huvudinnehållet
Droppbevattning från Gardena hos Granngården
Guide

Spara vatten med droppbevattning

Dela

Droppbevattning är det självklara valet för dig som vill leva klimatsmart och spara vatten med hjälp av ett automatiskt bevattningssystem. Ta reda på allt du behöver veta!

Droppbevattning är ett automatiskt bevattningssystem som ger precis rätt mängd vatten till dina odlingar. Med hjälp av olika slangar, munstycken och vattenspridare fördelas vattnet utifrån dina inställningar. De bästa droppbevattningssystemen på marknaden är inställda med timer som du sköter enkelt direkt från en bevattningsdator eller en app. 

Droppbevattning Granngården

Fördelar med droppbevattning

Droppbevattning är ett hållbart och klimatsmart sätt att vattna på, då du sparar såväl vatten som tid och pengar. Med ett droppbevattningssystem sparar du upp till 70% vatten jämfört med en vanligt vattenslang, och om du ansluter systemet till en regnvattentunna sparar du verkligen på jordens resurser!

Söker du en semestervattnare? Då är droppbevattning det självklara valet för dig! Du behöver inte ens vara hemma. Med en bevattningsdator sker bevattningen automatiskt och du kan lägga tiden på annat – utan att oroa dig för torka eller eventuell övervattning. Ett droppbevattningssystem motverkar också ogräs då det är rötterna och inte jordytan som vattnas. Av samma anledning minskar risken för svampangrepp på blad och stjälkar. 

Hitta droppbevattning

Installera droppbevattning

Installera droppbevattning

Tror du att det är avancerat med droppbevattning? Låt oss motbevisa dig! Droppbevattning är enkelt att anlägga och du sätter snabbt ihop det á la IKEA. När du installerat ditt droppbevattningssystem kan det enkelt flyttas och byggas ihop med andra bevattningssystem.

Nedan förklarar vi hur du anlägger droppbevattning Gardena Micro Drip System för pallkragar (du gör likadant för de flesta andra startpaket). En stor bonus är att olika typer av droppsystem från Gardena passar ihop med varandra. Du kan med andra ord köpa till delar om du till exempel vill utöka bevattningen till gräsmattan eller dina krukor.

  • Börja med att koppla en stoppkontakt till din vattenslang
  • Klicka i tryckutjämnaren i stoppkontakten och dra tillbaka haken på tryckutjämnaren
  • Koppla in anläggningsröret (det tjockare röret) och klipp av röret om det är längre än du behöver
  • Anslut en koppling till rörets ände och fäst det smala röret på andra sidan kopplingen
  • Sätt droppmunstycket direkt i röret och fäst en bit till av det smala röret i munstycket
  • Byt ut droppmunstycket till en reglerventil så att du kan du reglera mängden vatten

Bevattningssystem

Det finns många miljövänliga metoder att vattna gräsmattor och blomsterbäddar på –samtidigt som man sparar på vattnet och jordens resurser. Kanske vill du komplettera droppbevattningen med solcellsbevattning, en regnvattentunna och en vattenspridare?

Hitta allt inom bevattning