Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Grensax & Stångsax

Oavsett om du är ett proffs eller bara vill snygga till trädgården så är en grensax en av de viktigaste verktygen för trädgårdsmästaren. Det är ett enkelt verktyg men väldigt effektivt och kraftfullt som gör jobbet enklare. Det finns knappast någon trädgård som kan skötas utan hjälp av en grensax, den hjälper dig hur du vill forma buskar och grenar för att få trädgården precis så som du önskar dig.

Grensax eller stångsax

Det finns förstås olika modeller mellan olika grensaxar och stångsaxar och de har olika funktioner beroende på vad du vill beskära. En grensax används för att beskära tjocka kvistar och grenar upp till 42 mm i grentjocklek. Med en grensax istället för en grensåg får du snygga och raka snitt på grenarna och du kan forma buskarna/träden precis hur du vill. Har du ett högt träd eller höga buskar som du inte når upp till med en vanlig grensax? Då är en stångsax det perfekta alternativet för dig som vill snygga till trädkrädkronor eller höga buskar. I vårt sortiment hittar du stångsaxar från det populära märket Gardena och har ett teleskopskaft som kan bli hela 410 cm långt och har justerbar kapningsvinkel för bättre ergonomi. Om du vill ha ännu mer detaljerade buskar eller grenar är en sekatör också ett utmärkt redskap som hjälper dig forma trädgården.

Vilken grensax ska jag välja?

När du ska välja vilken grensax som ska utföra det jobb du vill är det viktigt att inte ta första bästa grensax. Välj en grensax med ett skönt ergonomiskt handtag, har bra klippstyrka och har längden för att klippa de grenar/kvistar du vill bli av med. I vårt sortiment hittar du populära grensaxar från kända trädgårdsmärket Gardena som du dessutom får 25 års garanti på. Våra grensaxar är lätta i vikten så att alla kan använda dem, saxens specialslipade och klibbskyddade skär med optimal form gör kapningen enkel och snittet rent.

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1