Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Täckbark & Flis

Täckbark & Flis – för en frodig och lekfull trädgårdsmiljö! Skydda, dekorera och bevara fuktigheten i din trädgård med Granngårdens täckbark och flis. Skapa en oas av grönska och skönhet med dessa naturliga material som gör trädgårdsarbetet till en lek!

Täckbark och flis är två naturliga material som används för att skydda och försköna trädgården. Täckbark fungerar som ett skyddande lager mot kyla, tjäle, ogräs och avdunstning samtidigt som den bevarar fuktigheten i jorden och minskar behovet av frekvent bevattning. Den lämpar sig särskilt väl för känsliga växter och kan spridas ovanpå exempelvis rabatter för att skapa en torr yta fri från ogräs.

Täckbark – växtskydd i trädgården

Täckbark används främst för att skydda växter mot vinterkyla och ogräs. På hösten kan känsliga växter täckas med bark, medan rosor kan omges med minst 10 cm bark för att isolera mot kylan. På våren kan täckbark spridas i ett 10 cm tjockt lager för att motverka ogräsväxt och avdunstning. Läs mer i vår guide om hur du täckodlar på bästa sätt – vid uteblivet regn och vatten.

Täckbark används främst för att skydda känsliga växter på hösten och skapar ett skyddande skikt mot vinterkylan. Hållbarheten på ett barklager är cirka fem år och det minskar behovet av frekvent bevattning.

  • Skydd mot ogräs: Ett tunt lager täckbark motverkar ogräs från att ta sig upp.
  • Skydd mot kyla, tjäle och frost: Barken isolerar mot kyla och frost, vilket skyddar växterna under vintermånaderna.
  • Minskad bevattning: Täckbarken bevarar fuktigheten i jorden längre, vilket minskar behovet av frekvent bevattning.
  • Dekoration: Täckbarken ger en snygg och enhetlig yta i trädgården.

Granngårdens täckbark är ett utmärkt val för att skydda mot ogräs, avdunstning och tjäle. Den består av svensk gran- och furubark och minskar behovet av vattning. Furubark från Hasselfors skyddar mot torka, jordstänk, ogräs och tjäle och tillverkas av svenskt skogsbruk.

Flis – dekorativ & funktionell marktäckning

Flis är ett populärt material för att skapa dekorativa och funktionella ytor i trädgården. Genom att lägga ut träflis runt växter och på gångar kan man uppnå en visuellt tilltalande trädgård samtidigt som man minskar tillväxten av ogräs och bevarar fuktigheten i jorden.

Flis från Hasselfors tillför färg och ger trädgården ett vackert uttryck. Den innehåller träflis från svenska barrträd och är färgad med naturliga ämnen som är ofarliga för djur, människor och växter. Oxidsvart och nötbrun är två populära färgalternativ som finns tillgängliga.

För att komplettera din trädgårdsupplevelse, se vårt sortiment av högkvalitativ planteringsjord som ger dina växter den bästa möjliga starten.

Köp täckbark & flis hos Granngården

Skydda dina växter och skapa en vacker trädgårdsmiljö med vårt sortiment av täckbark och flis. Upptäck högkvalitativa produkter för att bekämpa vinterkylan och minimera ogräsets tillväxt. Köp hos Granngården!

Kategori & Filter
    • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1