Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Blomjord

Blomjord – hemmets gröna hemlighet för frodiga växter! Blomjorden är en mångsidig jordblandning för blommor och växter, rik på näringsämnen och med optimal dränering. Främja hälsa och blomstring över tid, perfekt för både hobbyträdgårdare och professionella odlare. Bli en vinnare med blomjordens kraft!

Olika typer av blomjord passar de allra flesta krukväxter inomhus. Blomjord är myllig, innehåller mycket fukt, mörk och välgödslad med mycket näring. Du kan använda den både när du planterar om dina blommor inomhus men också när du sätter dem i jord för första gången. Positivt med blomjord är också att den går att plantera ätliga växter i.

Kvalitativ blomjord för alla växtbehov

Bra blomjord till krukväxter inomhus, och också vid en första plantering utomhus. Här är ett urval av kvalitativa blomjordar som omfamnats av expertis 👇👇

Blomjord: En grundläggande jordblandning avsedd för en mängd olika blommor och växter, vilket ger en näringsrik bas för allmänt trädgårdsbruk.

Blomjord med lecakulor: Denna jordtyp innehåller lecakulor som förbättrar jordstrukturen genom att öka dräneringen och luftigheten. Den är idealisk för växter som kräver väldränerad jord, såsom kaktusar och suckulenter.

Kravmärkt blomjord: En ekologiskt certifierad blomjord som innehåller naturliga ingredienser såsom hönsgödsel, tångmjöl och kalimagnesia. Den är extra skonsam mot miljön och ger växterna de näringsämnen de behöver för att frodas.

Orkidéjord: En specialiserad jordblandning framtagen för att möta de specifika behoven hos orkidéer. Den är luftig och dränerande, vilket ger rötterna optimala förhållanden för att växa och utvecklas.

Pelargonjord: Utvecklad speciellt för pelargoner och liknande växter inom Pelargonium-släktet. Innehåller rätt balans av näringsämnen och pH-nivåer för att främja en hälsosam tillväxt och blomning.

Rosjord & perennjord: Anpassade jordblandningar som är skapade för att möta behoven hos rosor och perenna växter. Dessa jordar ger optimala förhållanden för rotutveckling och blomning, vilket resulterar i friska och välmående växter.

Tips! 👉👉 Läs vår kloka guide som hjälper dig att välja rätt jord.

Blomjord inomhus

Tänk på att du bör plantera om dina växter inomhus i alla fall en gång per år under våren. Det går också bra att lite oftare byta ut det översta skiktet jord mot ny. Blomjord kan användas till både blommande och gröna växter inomhus. Komplettera gärna med ångtidsverkande gödsel för att säkerställa att dina växter får kontinuerlig näring.

Kom ihåg: varje växt har sina egna specifika behov, så se till att välja rätt typ av blomjord och gödsel baserat på växtens krav och preferenser.

Blomjord med Leca

Som vi berättade tidigare – du hittar även jord med lecakulor. Den är extra luftig och lucker och lämpar sig för omplantering av växter i självbevattnande eller stora krukor. Jord med lecakulor passar extra bra för växter som inte planteras om varje år, då lecakulorna håller en bra struktur i jorden.

Köp blomjord hos Granngården

I Granngårdens sortiment hittar du blomjord från Hasselfors, både klassisk jord men också specialjordar som pelargonjord, rosjord och orkidéjord. Du hittar den bästa blomjorden hos oss på Granngården!

Kategori & Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1