Gå till huvudinnehållet

P-Jord Planteringsjord Hasselfors 50L

Art.nr:1000956

P-jord från Hasselfors är en mörk och myllig planteringsjord med bred användning som passar de flesta växter. En utmärkt jord för krukväxter eller omskolning och vidareodling av småplantor men går lika bra att använda vid plantering utomhus.
  • Yrkesodlarnas val
  • Lika bra ute som inne för växter med stort näringsbehov
  • Högsta kvalitet
  • Mörk och myllig
  • För krukväxter ute och inne

Produktdetaljer

Egenskaper för P-jord från Hasselfors, 50 l
P-jord är en planteringsjord från Hasselfors som passar utmärkt till omskolning och vidareodling vid förökning med frön eller sticklingar eller till vanliga krukväxter. Jorden är speciellt lämplig till växter med lång kulturtid och stort näringsbehov som till exempel pelargon och begonia. P-jord går även bra att använda som jordförbättring vid plantering av träd, buskar och perenner utomhus och det går bra att odla ätliga växter i den. En riktig klassiker i trädgårdssverige som passar till all slags plantering både inne och ute.

Jorden är mörk och myllig tack vare tillsats av en stor andel svarttorv som binder fukt och näring tills växterna behöver den. Jorden är medium gödslad med mineralgödsel som är lättillgängligt för att plantorna skall rota och växa till sig snabbt.

Planteringsjorden är kalkad till pH 6,0 och den är gödslad med mineralgödsel som innehåller all växtnäring, även mikronäring. P-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Sammansättning
Ljus och mörk torv, sand, kalk, mineralgödsel, Rotkraft

Konduktivitet: 45 mS/m

Tillsatt näring per m3
NPK 14-7-15 mkro 1,5 kg
Mikronäring 0,05 kg

Tillsatt mängd i mg/l
Kväve (N): 240
Fosfor (F): 70
Kalium (K): 250
Magnesium (Mg): 200
Kalcium (Ca): 350
Svavel (S): 120
Bor (B): 0,5
Koppar (Cu): 1,7
Järn (Fe): 70
Mangan (Mn): 20
Molybden (Mo): 0,7
Zink (Zn): 4,0

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.

Miljömärkning

Miljömärke Bower