Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

P-Jord Planteringsjord Hasselfors 50L

Art.nr:1000956

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Blandning av ljus och mörk torv med tillsats av sand, kraftigt gödslad för att plantorna ska etablera sig och växa snabbt. En uppskattad klassiker!
  • För all slags odling både inne och ute
  • Välbalanserad gödsling ger god tillväxt
  • Svarttorv gör jorden mörk och fukthållande
  • Passar både vanliga krukväxter och ätliga växter
  • Till omskolning och vidareodling av småplantor
  • Som jordförbättring vid plantering av träd, buskar och perenner

Produktdetaljer

P-jord är en planteringsjord från Hasselfors som passar utmärkt till omskolning och vidareodling vid förökning med frön eller sticklingar eller till vanliga krukväxter. Jorden är speciellt lämplig till växter med lång kulturtid och stort näringsbehov som till exempel pelargon och begonia. P-jord går även bra att använda som jordförbättring vid plantering av träd, buskar och perenner utomhus och det går bra att odla ätliga växter i den. En riktig klassiker i trädgårdssverige som passar till all slags plantering både inne och ute.

Jorden är mörk och myllig tack vare tillsats av en stor andel svarttorv som binder fukt och näring tills växterna behöver den. Jorden är medium gödslad med mineralgödsel som är lättillgängligt för att plantorna skall rota och växa till sig snabbt.

Planteringsjorden är kalkad till pH 6,0 och den är gödslad med mineralgödsel som innehåller all växtnäring, även mikronäring. P-jord innehåller även ingrediensen Rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som tillförts mer av för att främja friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas optimalt. Till nytta både för växten, miljön och dig.

Sammansättning

Ljus och mörk torv, sand, kalk, mineralgödsel, Rotkraft

Konduktivitet: 45 mS/m

Tillsatt näring per m3

NPK 14-7-15 mkro 1,5 kg

Mikronäring 0,05 kg

Tillsatt mängd i mg/l

Kväve (N): 240

Fosfor (F): 70

Kalium (K): 250

Magnesium (Mg): 200

Kalcium (Ca): 350

Svavel (S): 120

Bor (B): 0,5

Koppar (Cu): 1,7

Järn (Fe): 70

Mangan (Mn): 20

Molybden (Mo): 0,7

Zink (Zn): 4,0

Hasselfors garden

Hasselfors är den största aktören i Östersjöregionen och är noga med att vara lyhörda för kunders och konsumenters behov. När du väljer Hasselfors kan du vara säker på att du får produkter för trädgård, krukor och trädgårdsland som är av absolut högsta kvalitet och kunnande.