Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Lecakulor

Lecakulor - för dränering, jordförbättring och perfekta växtförhållanden! Dessa små brända kulor av lera förbättrar jorden och skapar en balans mellan luft och vatten för dina växter. Inomhus och utomhus samt för hydroponisk odling.

I trädgården används lecakulor huvudsakligen för att förbättra jordens dränering och luftighet samt för att förhindra rotförruttnelse. I krukor fungerar lecakulor som ett dräneringslager och hjälper till att undvika övervattning samtidigt som de bibehåller jordens porositet för bästa tillväxtförhållanden åt växterna.

Snabbtips: Ett tjockt lager lecakulor i botten räddar växter från övervattningsfällan och ger extra vatten när det behövs.

7 fördelar med lecakulor

Lecakulor – för praktiska och mångsidiga! Från dränering till dekorativa inslag och stöd för växter. Upptäck fördelarna med dessa små kulor av bränd lera 👇👇

Lättviktiga: Lecakulor är mycket lätta, vilket gör dem enkla att hantera och transportera. Du behöver inte oroa dig för tunga lyft eller ansträngande arbete när du använder lecakulor i din trädgård.

Dränera bort överskottsvatten: Lecakulor har en porös struktur och har god dräneringsförmåga. De hjälper till att förbättra jordens luftcirkulation och vattenavledning, vilket är särskilt viktigt i blomkrukor och rabatter där överflödigt vatten kan orsaka rotförruttnelse. Utmärkt för balkonglådorna som lätt blir översvämmade vid kraftiga regn och riskerar att snabbt torka ut när solen skiner.

Isolerande egenskaper: Lecakulor har goda isolerande egenskaper och kan användas för att skydda växter från extrema temperaturer. De hjälper till att hålla jorden varm under kalla perioder och skyddar rötterna från frysning.

Skyddande lager: Lecakulor kan användas som jordtäckning, vilket dämpar avdunstning från jorden och förhindrar att jorden torkar ut, vilket är perfekt i torrare klimat och under sommaren. Faktiskt även under vintern när man t.ex. eldar mycket inomhus, det sänker luftfuktigheten och torkar ut dina växter.

Unikt dekorativa: Utöver sina praktiska egenskaper kan lecakulor också användas för att skapa vackra dekorativa element i trädgården. De kan användas i blomarrangemang, i trädgårdsdekorationer eller till och med som basmaterial för kreativa trädgårdsprojekt.

Höja luftfuktigheten: Vill man ge växten en extra vattenreserv och dessutom höja luftfuktigheten vid krukan – då går det utmärkt att ha ett lager lecakulor i botten på blomfatet eller i ytterkrukan som extra vattenmagasin.

Stötta snittblommor: Du kan också stödja upp snittblommor i vas med hjälp av lecakulor eller fylla ut höga/smala krukor eller väldigt stora krukor, urnor och balkonglådor för att minska mängden jord och därigenom vikten.

Lecakulor – hjältar för växter & jord

Lecakulor är trädgårdens hemliga vapen mot övervattnade växter och instabil jord. Med rätt dränering och ett generöst lager av lecakulor i krukans botten skapas optimala förhållanden för rötterna, vilket både förebygger övervattning och fungerar som en vattenreserv under torra perioder.

Lecakulor är inte bara räddare i nöden för övervattnade växter utan fungerar också som jordens superhjältar genom att stabilisera, syresätta och dekorera. Kulorna fungerar också som ett extra vattenmagasin för växterna under torrare perioder.

Vanliga frågor (FAQ)

Vad kan jag använda lecakulor till i trädgården?

Lecakulor har många användningsområden i trädgården. Du kan använda dem som dräneringsmaterial i krukor och rabatter, som isolerande lager under växter för att skydda mot kyla, eller till och med som dekorativa element i din trädgårdsdesign. Möjligheterna är många!

Hur hjälper lecakulor till med dränering i blomkrukor?

Lecakulor har en porös struktur som hjälper till att förbättra dräneringen i blomkrukor. Genom att placera ett lager av lecakulor i botten av krukan kan du säkerställa att överskottsvatten kan rinna bort snabbt och effektivt, vilket minskar risken för rotförruttnelse och andra dräneringsrelaterade problem.

Är lecakulor miljövänliga?

Ja, lecakulor är miljövänliga eftersom de tillverkas av naturliga material och är återanvändbara. De kan återanvändas i olika trädgårdsprojekt och behåller sina egenskaper under lång tid. Dessutom är de inte skadliga för miljön och kan brytas ner utan att lämna skadliga ämnen.

Tips: Genom att lägga lecakulorna t.ex. i begagnade strumpbyxor eller tvättpåsar när de används som vattenmagasin blir det superenkelt att plantera om och återbruka lecakulorna eftersom de då inte blandar sig med jorden. Det fungerar också utmärkt att lägga en fiberduk mellan lecakulorna och jorden.

Kort och gott en oerhört mångsidig produkt som kan återbrukas många gånger.

Köp Lecakulor online och i butik

I Granngårdens sortiment kan du köpa lecakulor online och stora ekonomipack ute i våra butiker.

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1