Gå till huvudinnehållet

Lecakulor

Lecakulor har en mängd praktiska användningsområden. Lecakulorna är små kulor av bränd lera som kan användas i odlingarna både inomhus och utomhus samt för hydroponisk odling. Det finns lecakulor i mindre storlek som ffa används för att blandas in i jord så att jorden blir mer lucker, får god vattengenomsläppning och inte sjunker ihop så lätt dvs blir mer strukturstabil.

De kan vara mycket dekorativa och även användas som jordtäckning, vilket dämpar avdunstning från jorden och förhindrar att jorden torkar ut, vilket är perfekt i torrare klimat och under sommaren. Faktiskt även under vintern när man t.ex. eldar mycket inomhus, det sänker luftfuktigheten och torkar ut dina växter.

Vill man ge växten en extra vattenreserv och dessutom höja luftfuktigheten vid krukan -då går det utmärkt att ha ett lager lecakulor i botten på blomfatet eller i ytterkrukan som extra vattenmagasin.

Man kan också stödja upp snittblommor i vas med hjälp av lecakulor eller fylla ut höga/smala krukor eller väldigt stora krukor, urnor och balkonglådor för att minska mängden jord och därigenom vikten.

Den allra vanligaste funktionen för lecakulor är att skapa vattenreserver och dränera bort överskottsvatten. Utmärkt för balkonglådorna som lätt blir översvämmade vid kraftiga regn och riskerar att snabbt torka ut när solen skiner.

Tips: Genom att lägga lecakulorna t.ex. i begagnade strumpbyxor eller tvättpåsar när de används som vattenmagasin blir det superenkelt att plantera om och återbruka lecakulorna eftersom de då inte blandar sig med jorden. Det fungerar också utmärkt att lägga en fiberduk mellan lecakulorna och jorden.

Kort och gott en oerhört mångsidig produkt som kan återbrukas många gånger.

Köp Lecakulor online och i butik

I Granngårdens sortiment kan du köpa lecakulor online och stora ekonomipack ute i våra butiker.

Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier