Gå till huvudinnehållet

Reflexer

När du ska rida ute i skymning och mörker är det viktigt att ha reflexer på både själv och sin häst, så att ni är synliga för andra trafikanter på vägarna. Även om det inte ser så mörkt ut när man rider iväg så går tiden fort och skymningen kommer snabbare än man tror på hösten och vintern. Det innebär att det kan bli mörkt innan man hinner tillbaka till stallet igen. Att bära reflex på ridturen är därmed en billig livförsäkring och trygghet för dig som ryttare.

Varför är reflexer viktigt?

För att skydda sig och öka synligheten för andra, kort och gott. Utan reflexer ser inte bilister dig på längre avstånd än ca 20 meter. På det korta avståndet kan det vara för sent för att hinna bromsa och det finns stora olycksrisker om din häst samtidigt blir skrämd av något. Att bära reflexer när du rider i mörker bör därför ses som lika självklart som att köpa säker ridhjälm.

Ett tips är att bära varselutrustning oavsett tidpunkt på dagen om du rider ute i skog och på allmänna vägar. Detta ökar ofta respekten hos bilister och andra vägtrafikanter som kanske saktar ner och tar det lite extra lugnt. Det är även en bra investering att ha för dig som rider ut mycket under jaktsäsong då en brun eller mörk häst lätt skulle kunna misstas för ett vilt djur.

Testa reflexerna - så gör du:

Reflexer är en färskvara som kan bli både gamla och utslitna. Du bör därför testa dem inför varje höst.

Gör såhär:

  • Ta en ny reflex som du vet fungerar - jämför med dina gamla
  • Sätt dem i ett mörkt rum bredvid varandra ungefär i ögonhöjd
  • Lys på dem från ungefär 4 meters avstånd
  • Lyser de gamla dåligt så vet du att det är dags att byta!

Köp snygga reflexer online

Hos oss på Granngården hittar du allt för att synas i mörker när du rider. Vi har allt från reflexvästar till varselutrustning för ridturen och reflexer för barn. Köp säker ridutrustning i butik eller online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier