Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästtransport - Tillbehör

Denna kategorin visar tillbehör till hästtransporter. Men hos oss på Granngården kan du också både hyra och köpa hästtransport. Tillsammans med vår leverantör Clear Round erbjuder vi dig en trygg och säker transport för din häst. Läs mer om:

Uthyrning och köp av hästtransport

Tillbehör för hästtransporter

När det är dags att åka iväg med hästen till träning eller tävling är det viktigt att skydda benen mot skador som kan uppstå vid lastning eller i din hästtransport. Transportskydd är ett heltäckande skydd för hästens ben under resan och kan vara skillnaden som avgör hur stora skador som uppkommer vid eventuella olyckor. Det är ett billigt skydd för att undvika större skador och absolut ett måste för en komplett och säker hästutrustning. Hos oss på Granngården kan du välja mellan flera olika modeller av transportskydd, svanskappor, Trailer Cam och andra tillbehör.

Tips på hur du bäst skyddar din häst under resan

  • Använd ett par rejäla transportskydd i rätt storlek.
  • De säljs oftast i 4-pack men vissa hästar gillar inte de höga skydden till bakbenen och rör sig då betydligt mer under transporten. De kan sparka och trampa runt för att försöka bli av med "obehaget" de upplever.
  • Om du har en häst som trampar mycket och är orolig med sina bakben är det ibland bättre att transportera den helt utan skydd bak, alternativt linda bakbenen och komplettera med boots istället.
  • Viktigt är att man har transportskydden på även vid i- och urlastning av häst då transportrampen kan vara blöt och hal vid regn eller om hästen backar ut för snabbt så kan den trampa snett vid urlastning och i värsta fall skada benen rejält om den halkar av på kanten av rampen.
  • Om din häst lutar sig bakåt vid transportering kan du komplettera med ett svansskydd så att svansen inte skavs av under resa. Ett svansskydd håller även svansen skyddad mot avföring så att den är fin och ren när ni kommer fram till träning eller tävling.
  • Använd gärna hjälm när du lastar - många olyckor med hästar inblandat händer just vid lastning!

Trailercam och övervakning i hästtransporten

Hos Granngården kan du utöver transportskydd för resan även köpa videoövervakning för installation i hästtransporten. Detta är väldigt bra att ha om du till exempel transporterar unga hästar eller ston med föl samt vid längre resor till tävlingar så att du kan ha full koll på hur hästarna beter sig under resan.

Ett videoövervakningssystem är en bra investering för en trygg transportering av hästar och du kan snabbt agera om hästarna blir oroliga eller stressade i transporten. Hos Granngården säljer vi bland annat TrailerCam 5D som utgör ett komplement till din hästtransport för att säkerställa en trygg och säker resa för dig och din häst.

Köp transportskydd tillbehör till hästtransport online

Hos oss finns transportskydd från Horseware och BR samt svansskydd och andra tillbehör för att du ska kunna transportera din häst på ett säkert sätt. Söker du efter annan bra hästutrustning så hittar du även det på granngården.se. Välj mellan att handla direkt i butik eller klicka hem det du vill köpa online med hemleverans.

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1