Gå till huvudinnehållet

Lädervård

Att vårda lädret regelbundet och hålla bra rutiner i sin lädervård gör att det är mjukt och smidigt samtidigt som det håller längre och behåller sin finish under många år framöver. Med tanke på alla pengar man lägger på sin hästutrustning som behövs i vardagen och att det mesta är just läder så är det extra viktigt att man tar hand om det då det även är en investering för framtiden.

Steg-för-steg-guide för en genomgående lädervård

Nedan följer en liten läderguide i hur man ska sköta om sin utrustning så att den håller sig fin i många år framöver. Detta ska helst göras minst 1 gång i veckan men då tid är en bristvara i de flesta människors liv så är minst 1 gång i månaden en rekommendation som ändå kommer göra gott för din utrustnings hållbarhet.

  1. Plocka isär lädret så noga du kan (beroende på vilken del i utrustningen du ska rengöra)
  2. Rengör noga med hjälp av ljummet vatten och en sadeltvål.
  3. TORKA lädret med en handduk eller microfibertrasa - hoppa inte över det här steget!
  4. Låt gärna lädret lufttorka ca 20 min efter rengöring och avtorkning så att du inte fettar in fukten i lädret efteråt - det kan orsaka sprickor beroende på vilken kvalitet lädret är av.
  5. Sista steget är ÅTERFUKTNING - använd ett bra läderbalsam eller läderolja efter tycke och smak.
  6. Sätt ihop delarna.

I vardagen bör man göra en snabbrengöring av lädret efter varje användning men då behöver man inte ta isär alla delarna utan det räcker att göra en enkel och snabb avputsning med exempelvis en lädertvål i sprayform.
Detta hjälper till att öka livslängden på din utrustning så att den håller i många år framöver.

Vill du fördjupa dig läs vår stora guide om lädervårt och skötsel.

Köp allt för lädervård här

Vi har allt du behöver för en djupgående lädervård av allt ditt läder - vare sig du behöver lädertvål, sadeltvål, glycerintvål, paraffinolja, läderbalsam eller läderolja så kan du hitta det här och ställa dina frågor till oss om du är osäker på vad just du behöver.

Vi säljer produkter från välkända varumärken så att du kan hitta din nya favoriter från Trikem, Fiebing, Butet, Prestige och Eclipse Biofarmab till din lädervård av hästens utrustning men vi har även rengöring och impregnering för dina stallskor från märket Shoe Therapy och Blundstone.

Du kan köpa allt till lädervård för häst online på granngården.se eller i butik. Välkommen till oss!

Kategori & Filter
    • Populära
28 produkter

Visar sida 1 av 1